Στην τελική ευθεία η σύμβαση για το “οικόπεδο 2” του Ιονίου: Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης απαντάει  στην επίκαιρη επερώτηση 39 βουλευτών της ΝΔ με θέμα: «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφασίζει, συμφωνεί και εκτελεί τη χρεωκοπία της ΔΕΗ» στη Βουλή, Αθήνα, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗΟ υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης απαντάει στην επίκαιρη επερώτηση 39 βουλευτών της ΝΔ με θέμα: «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφασίζει, συμφωνεί και εκτελεί τη χρεωκοπία της ΔΕΗ» στη Βουλή, Αθήνα, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Το δρόμο για την υπογραφή και στη συνέχεια την κύρωσή της από τη Βουλή παίρνει η σύμβαση για την παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια «Περιοχή Παραχώρησης 2» (δυτικά της Κέρκυρας), από το Ελληνικό Δημόσιο στην κοινοπραξία των εταιρειών Ελληνικά Πετρέλαια, Edison και Total.

Όπως έγινε γνωστό από το ΥΠΕΝ, το Ελεγκτικό Συνέδριο ολοκλήρωσε τον Προσυμβατικό Έλεγχο και έκρινε ότι «δεν συντρέχει λόγος που να κωλύει την υπογραφή του υποβληθέντος προς έλεγχο σχεδίου σύμβασης μίσθωσης».

Ανάλογη διαδικασία θα ακολουθηθεί και για την περιοχή 10, στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, για την οποία έχει αναδειχθεί ως επιλεγείς αιτών η εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

10/10/2017 18:59
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Be the first to comment on "Στην τελική ευθεία η σύμβαση για το “οικόπεδο 2” του Ιονίου: Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*