Σιωπηλή διαμαρτυρία έξω από γραφείο του Ζαφειρόπουλου και πανελλαδική αποχή δικηγόρων




Σε σιωπηλή διαμαρτυρία έξω από το γραφείο του δολοφονηθέντα Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στην οδό Ασκληπιού 154, κάλεσε τα μέλη του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ), ενώ πανελλαδικά, οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη, 16 και 17 Οκτωβρίου 2017. Πάντως, οι δικηγόροι της Αθήνας έχουν κατέλθει σε επταήμερη αποχή, από σήμερα έως την ερχόμενη Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017.

Την απόφαση για πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη, 16 και 17 Οκτωβρίου 2017, έλαβε η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, ως ελάχιστη ένδειξη πένθους για την αποτρόπαιη δολοφονία του δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ακόμη, ο Σύνδεσμος Δικηγορικών Εταιριών Ελλάδας, με αφορμή την αποτρόπαιη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «η βάρβαρη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, εξαίρετου φίλου και νομικού, γνωστού για το ήθος, την ευπρέπεια και τον επαγγελματισμό του, αποστερεί την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τη νομική επιστήμη την οποίαν υπηρέτησε με αφοσίωση και συνέπεια».

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ, που συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως, αφού τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δολοφονηθέντα δικηγόρου, υιοθέτησε ομόφωνα την πρόταση του προέδρου του, Βασίλη Αλεξανδρή, εξειδικεύοντας την χθεσινή απόφασή του για αποχή μέχρι την 20η Οκτωβρίου, ως εξής:

1. Αποχή καθ΄ όλο το εργάσιμο ωράριο των δικαστηρίων, από την Παρασκευή, 13.10.2017 έως και την Τρίτη 17.10.2017.
2. Αποχή από την συζήτηση των υποθέσεων στα ακροατήρια από τις 13.00 έως το πέρας του ωραρίου, από την Τετάρτη 18.10.2017 έως και την Παρασκευή 20.10.2017.
3. Σιωπηλή διαμαρτυρία έξω από γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου σήμερα στις 20.00.
4. Παράσταση του ΔΣ στην νεκρώσιμη ακολουθία.
5. Ονοματοδοσία της αίθουσας εκδηλώσεων του ΔΣΑ ως: «Αίθουσα Μιχάλη Ζαφειρόπουλου».
6. Δωρεά ΔΣΑ σε φιλανθρωπικό σκοπό επιλογής της οικογένειας του εκλιπόντος.
7. Συνάντηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης για την ενημέρωση σχετικά με την πορεία των ερευνών και την λήψη μέτρων ασφαλείας για τους δικηγόρους.
8. Σύσταση επιτροπής του ΔΣΑ για την λήψη και εξειδίκευση μέτρων προστασίας των δικηγόρων στους χώρους εργασίας τους.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Είμαστε βαθιά συγκλονισμένοι από την αποτρόπαια πράξη τυφλού μίσους της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Μόνο ο χρόνος θα απαλύνει την οδύνη μας και μόνο η ενότητα των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης θα υπερκεράσει την αποστροφή μας αναφέρει σε δήλωσή του ο υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Φώτης Κωτσής.

Αποχαιρετούμε τον άξιο συνάδελφο, τον έντιμο συνδικαλιστή, τον φίλο, τον καλό οικογενειάρχη. Θα μνημονεύουμε πάντα το ήθος και την αφοσίωσή του στο λειτούργημά μας μέσα στις δικαστικές αίθουσες αλλά και στα θεσμικά όργανα της δικηγορίας, αναφέρει ο κ. Κωτσής και καταλήγει: Με όπλο την ομοψυχία, η δικηγορική κοινότητα δεν θα υποκύψει στην παράλογη βία, στη φίμωση και στην κατάλυση του Κράτους Δικαίου. Έχουμε ηθικό χρέος απέναντι στην οικογένειά του να τιμήσουμε τη μνήμη του προασπίζοντας την προσωπική και επαγγελματική ελευθερία και συνεχίζοντας να υπηρετούμε ευσυνείδητα τη Δικαιοσύνη.

ΕΞΑΛΛΟΥ: «Ευχαριστούμε θερμά για τη συμπαράσταση όλων στις δύσκολες στιγμές της οικογενειας μας, μετά τον άδικο χαμό του Μιχάλη μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οικογένεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε προχθες βράδυ στο γραφείο του.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα Σάββατο στις 3 μετά το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος (Λεωφ. Ιασωνίδου και Χρυσάνθου Τραπεζούντος) και θα ακολουθήσει η ταφή στο νεκροταφείο Ελληνικού.

Παν. Τσιμπούκης
13/10/2017 17:49
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: