Προβληματισμένος ο Χιμένεθ : «Μεγάλη αποτυχία μετά τη Μίλαν»




Η κατάσταση στην ΑΕΚ μετά την ήττα (0-1) από τον Ατρόμητο παραπέμπει σε δημιουργία κρίσης. Ισως αυτό προσπαθεί να προλάβει ο Μανόλο Χιμένεθ που κράτησε τους παίκτες στα αποδυτήρια για περίπου μία ώρα. 

Στη συνέχεια, κατά τη συνέντευξη Τύπου ήταν εμφανώς προβληματισμένος από την εικόνα της ομάδας του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είναι ξεκάθαρο ότι μετά από ένα μεγάλο ματς κόντρα στη Μίλαν, υπάρχει μια μεγάλη αποτυχία. Δεν μπορώ να πω ότι δεν προσπαθήσαμε. Απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπαιξε πολύ καλά και εκμεταλλεύτηκε τη μοναδική ευκαιρία, εμείς αποτύχαμε να σκοράρουμε. Δεν είχαμε ένταση στις επιθετικές μας ενέργειες.

Είναι δύσκολο να παραμείνεις στην κορυφή, ειδικά όταν παίζεις στην Ευρώπη. Κι όταν σου ζητούν να πάρεις και το κύπελλο, ακόμα πιο δύσκολο. Αυτό το κάνουν μόνο οι μεγάλες ομάδες και τέτοια είναι η ΑΕΚ.
Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου ότι οι παίκτες δεν είναι ικανοί. Απλώς για να μπορούμε να πετύχουμε μεγάλους στόχους, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίζουμε κάθε 4 μέρες. Αυτούς τους παίκτες έχουμε και με αυτούς θα πορευτούμε.

Με εμένα παίζουν πάντα οι καλύτεροι παίκτες. Αν είναι στο 100% τότε θα παίζουν πάντα οι καλύτεροι. Εναντίον του Αστέρα Τρίπολης δεν έπαιξαν κάποιοι παίκτες επειδή είχαν πρόβλημα. Σήμερα ήταν καλά. Αν είχε σκοράρει στο 46΄ ο Μάνταλος (σ.σ. δοκάρι), όλοι ξέρουμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Στις 100 φορές, θα το έβαζε τις 99…

Οσον αφορά την «αφλογιστία» του Αραούχο, ο Χιμένεθ είπε:

«Δεν είναι τόσο εύκολο το ποδόσφαιρο όσο να τηγανίσεις ένα αυγό. Ο Αραούχο ήταν καιρό εκτός δράσης και στην ουσία δεν έκανε προετοιμασία. Πρέπει να επιστρέψει και να γίνει καλά μέσα από τα παιχνίδια. Κι όταν έχουμε τόσο συχνά παιχνίδια είναι δύσκολο να κάνουμε έξτρα προπονήσεις».
Επίσης, δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο θέμα που δημιουργήθηκε με προηγούμενες δηλώσεις του περί κριτικής που εκπορεύεται μέσα από την ομάδα. «Ο,τι είπα μένει για μένα…»

Γιώργος Μανταίος  ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: