Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα, λέει ο Αμερικανός πρέσβης ενόψει συνάντησης Τραμπ-Τσίπρα




«Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή της» δήλωσε, στην ομιλία του στο AUSA convention Center Washington DC, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρεϊ Πάιατ και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται στενά με την Ελλάδα «προωθώντας την ελευθερία και την ασφάλεια στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή».

Εξήρε το ρόλο της χώρας ως πυλώνα για τη διατήρηση ισχυρής άμυνας στην ευρύτερη περιοχή. «Ο υπουργός κ. Βίτσας διακρίθηκε ως υπέρμαχος της εξαίρετης συνεργασίας μας στη βάση της Σούδας, η οποία ενισχύει τη συμμαχία μας και μας βοηθά, κάθε μέρα, στην πραγματοποίηση στρατιωτικών επιχειρήσεων με στόχο τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια» είπε.

Αναφερόμενος στην στήριξη των ΗΠΑ για εξόδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση, σημείωσε: «Το ενδιαφέρον και η στήριξή μας στην προοπτική πλήρους εξόδου της Ελλάδας από την οικονομική κρίση των τελευταίων οκτώ ετών βασίζονται στην πεποίθησή μας για τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα ως πυλώνας περιφερειακής σταθερότητας. Όσο ισχυρότερη είναι η Ελλάδα, τόσο ασφαλέστερη θα είναι η ευρύτερη περιοχή».

Τέλος, ο Τζέφρεϊ Πάιατ αναφέρθηκε και στις επενδύσεις, τονίζοντας: «Οι αμερικανικές και οι ελληνικές επιχειρήσεις αναζητούν ευνοϊκό, προβλέψιμο και σταθερό επενδυτικό περιβάλλον, ενώ οι ελληνικοί νόμοι και η κρατική γραφειοκρατία οφείλουν να στηρίζουν τις εταιρείες αυτές και τις επενδυτικές τους δραστηριότητες. Οι επιχειρήσεις δεν διαφωνούν με την καταβολή φόρων, εφόσον η φορολόγησή τους προσφέρει σταθερότητα και αναπτυξιακές προοπτικές».

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

12/10/2017 11:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: