Περισσότερες ψήφους θα έπαιρνε το CDU/CSU χωρίς την Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με μυστική δημοσκόπηση

File Photo: German Chancellor Angela Merkel smiles at the closing of a campaigning event of Bavarian Christian Social Union (CSU) in Rosenheim, Germany, 12 September 2017. EPA, CHRISTIAN BRUNAFile Photo: German Chancellor Angela Merkel smiles at the closing of a campaigning event of Bavarian Christian Social Union (CSU) in Rosenheim, Germany, 12 September 2017. EPA, CHRISTIAN BRUNA

Περισσότερες ψήφους θα έπαιρνε η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) χωρίς την Καγκελάριο  Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση, την οποία, όπως επισημαίνει η Bild, παρήγγειλαν ηγετικά στελέχη του CDU εν αγνοία της Καγκελαρίου.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, από όσους ψήφισαν CDU και CSU στις 24 Σεπτεμβρίου, το 13% απάντησε ότι δεν θα είχε κάνει την ίδια επιλογή αν δεν ήταν η κυρία Μέρκελ επικεφαλής, αλλά μεταξύ εκείνων οι οποίοι δεν ψήφισαν κάποιο από τα δύο κόμματα, το ποσοστό εκείνων που θα τα είχαν επιλέξει αν συμμετείχαν στις εκλογές χωρίς την Καγκελάριο ανέρχεται στο 20%. Η δημοσκόπηση δείχνει ακόμη ότι από αυτούς πολλοί τελικά επέλεξαν είτε τους Φιλελεύθερους (FDP) είτε την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD).

Επισήμως είναι άγνωστο για λογαριασμό τίνος διενεργήθηκε η έρευνα από το Ινστιτούτο Insa, ωστόσο οι πληροφορίες της εφημερίδας Bild αναφέρουν ότι η παραγγελία προήλθε από τους ηγετικούς κύκλους του CDU, χωρίς να το γνωρίζει η Πρόεδρος του κόμματος και Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ της ανταποκρίτριάς μας Φ. Καραβίτη, Βερολίνο, Germany

Be the first to comment on "Περισσότερες ψήφους θα έπαιρνε το CDU/CSU χωρίς την Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με μυστική δημοσκόπηση"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*