Πέρασε πρώτος στον τελικό ο κορυφαίος Λευτέρης Πετρούνιας (video)




 

Πανηγυρική πρόκριση στον τελικό  (7.10) των κρίκων για τον Λευτέρη Πετρούνια, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης του Μόντρεαλ, αφού συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία (15.400 βαθμούς)  στον προκριματικό του αγωνίσματος.  

Ο 27χρονος Ελληνας Ολυμπιονίκης διατήρησε την πρώτη  θέση στους κρίκους μέχρι την ολοκλήρωση του προκριματικού, έχοντας μάλιστα τεράστια βαθμολογική διαφορά από τους περισσότερους ανταγωνιστές του, επιβεβαιώνοντας την τρίτη συνεχόμενη παρουσία σε τελικό παγκόσμιου πρωταθλήματος, έπειτα από το 2014 στη Νανίνγκ της Κίνας (6η θέση) και το 2015 στη Γλασκόβη (χρυσό μετάλλιο).

Μαζί με τον Πετρούνια, στην οκτάδα των φιναλίστ μπήκαν κατά σειρά πρόκρισης οι Ντενίς Αμπλιάζιν (Ρωσία, 15,533 β.), Ιμπραΐμ Τσολάκ (Τουρκία, 15,033 β.), Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (Γαλλία, 14,966 β.), Λιου Γιανγκ (Κίνα, 14,800 β.), Κόρτνεϊ Τάλοχ (Βρετανία, 14,766 β.), Ίγκορ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία, 14,733 β.), Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία, 14,700 β.).

Ο δεύτερος Έλληνας πρωταθλητής των κρίκων, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, βρέθηκε στην 20ή θέση με 14,300 βαθμούς, στο ντεμπούτο του στον θεσμό.

Η σειρά τη εθνικής γυναικών

Θέση στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου του Μόντρεαλ παίρνουν σήμερα οι τρεις αθλήτριες που εκπροσωπούν την χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης.

Η Αργυρώ Αφράτη, η οποία τελικά θα αγωνιστεί σε δύο από τα τέσσερα όργανα (άλμα και ασύμμετροι ζυγοί), η Ιωάννα Ξουλόγη, που θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της σε έδαφος και δοκό ισορροπίας, καθώς και η Βάλια Πλυτά,  που θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα υψηλής αξίας στους ασύμμετρους ζυγούς,  θα πάρουν μέρος στον 4ο προκριματικό όμιλο (23:00 – 01:00 ώρα Ελλάδας).

Ο προκριματικός των γυναικών περιλαμβάνει συνολικά πέντε ομίλους και θα ολοκληρωθεί τα ξημερώματα της Πέμπτης (04:00 ώρα Ελλάδας), όταν και θα αναδειχθεί η οριστική κατάταξη των αθλητριών και οι οκτώ φιναλίστ κάθε οργάνου.

 

Αντώνης Βαζογιάννης , ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: