Παρά τις υποχωρήσεις Αναστασιάδη η Τουρκία ζητά και τα ρέστα: Είναι αχόρταγη η Άγκυρα




“Τα σχόλια των αρχών του ψευδοκράτους, που βρίσκονται σε πλήρη ταύτιση με τις κατηγορίες του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών για τάχα ευθύνες της ελληνοκυπριακής πλευράς για το ναυάγιο του Κραν Μοντάνα, πρέπει να τύχουν συγκεκριμένων απαντήσεων από την κυβέρνηση”, αναφέρουν οι Οικολόγοι.

“Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ακόμα και στους πιο αφελής πως πρόθεση της Τουρκίας δεν ήταν η επίτευξη λύσης, αλλά το πως θα προετοιμαστεί το έδαφος για τα λεγόμενα σχέδια Β` ή Γ`, αφού κερδίσει όσα μπορούσε να κερδίσει από τις υποχωρήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη.

Άλλωστε οι δημόσιες αναφορές αξιωματούχων του ψευδοκράτους για την μορφή της “διεθνούς υπόστασης” που προσπαθούν να λάβουν τα κατεχόμενα, είναι δηλωτικές των προθέσεών τους. Μόνο αφελείς μπορούν να είναι πλέον, όσοι αρνούνται να αντιληφθούν πως τα σχέδια αυτά εκφράζονται συγκροτημένα από την κυρίαρχη και ηγετική ομάδα εντός των κατεχομένων.

Η κυβέρνηση αλλά και προσωπικά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης οφείλουν να αξιοποιήσουν τους διεθνείς θεσμούς στους οποίους συμμετέχει η Κυπριακή Δημοκρατία και να καταγγείλουν τους διχοτομικούς αυτούς σχεδιασμούς. Οι δημόσιες απαντητικές αναφορές τους, σε καμία περίπτωση δεν αρκούν, για να αποτρέψουν μη αναστρέψιμες εξελίξεις στο Κυπριακό ,την ώρα μάλιστα που οι Τούρκοι ζητούν και τα ρέστα από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Γκουτέρες.

Ο Μινώταυρος της τουρκικής αδιαλλαξίας είναι αχόρταγος, ας το καταλάβει η Κυπριακή πολιτική ηγεσία”, καταλήγουν.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 12/10/2017 10:20

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: