Ο Αναστασιάδης επαναδιεκδικεί την προεδρία: Έντονες αντιδράσεις για το έργο του…




Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ανακοίνωσε επίσημα την πρόθεσή του να επαναδιεκδικήσει την προεδρία της Δημοκρατίας στις προεδρικές εκλογές του 2018, σε εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Ωστόσο υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από το κίνημα Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας

Ο Πρόεδρος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, κα. Άντρη Αναστασιάδη μετέβη στο Κέντρο Φιλοξένια, όπου ήταν υπουργοί και σημαίνοντα στελέχη της κυβέρνησης, όπως και η ηγεσία και η κοινοβουλευτική ομάδα του Δημοκρατικού Συναγερμού και των συνδεδεμένων με το κυβερνών κόμμα οργανώσεων.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατά την διάρκεια της ομιλίας του προέβη σε έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου, όπως και ενημέρωση επί του Κυπριακού, λέγοντας ότι το σύνθημα για την προεκλογική του εκστρατεία θα είναι το «Σταθερά Βήματα Μπροστά».

«Δικαιούμαστε όλοι να νοιώθουμε περήφανοι. Γιατί μετατρέψαμε τον κίνδυνο χρεοκοπίας σε σταθερότητα και ανάπτυξη. Γιατί κρατηθήκαμε όρθιοι και σήμερα κάνουμε Σταθερά Βήματα Μπροστά», ανέφερε ο Πρόεδρος, κάνοντας λόγο για «μια υποψηφιότητα για μια δεύτερη και τελευταία θητεία που θα συνεχίσει να την διακρίνει το πάθος, το πείσμα, η αποφασιστικότητα αλλά και η ισχυρή βούληση για συνεργασία με όλους.”

“Γι’ αυτό και παρά τους ψηλούς τόνους αμφισβήτησης που επικρατούν σε κάθε προεκλογική περίοδο, δεν είναι πρόθεση μου να ακολουθήσω τον δρόμο της αντιπαράθεσης, με κανένα, όπως άλλωστε έπραξα και κατά τη διάρκεια της τρέχουσας πενταετίας. Γιατί σε μια τελευταία θητεία κανένας δεν θα είναι αντίπαλος, αντίπαλος όλων θα είναι τα προβλήματα που ο λαός και η πατρίδα μας αντιμετωπίζει» και πρόσθεσε ότι «δεν έχω αμφιβολία πως όσες και όποιες διαφορές κι’ αν μας χωρίζουν σήμερα, αυτό που μας ενώνει είναι το όραμα ή το καθήκον, το 2023 εκείνος που θα με διαδεχθεί, αν φυσικά ο λαός μου ανανεώσει την εντολή, να παραλάβει ένα κράτος ελεύθερο, σύγχρονο, απόλυτα συμβατό με τις προσδοκίες του λαού μας. Γι’ αυτές τις προσδοκίες είναι που καλώ όλους να ενώσουμε δυνάμεις ώστε με σταθερά βήματα μπροστά, να κτίσουμε ένα ασφαλές μέλλον για τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Σας ευχαριστώ από καρδιάς».είπε κλείνοντας την ομιλία του στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία.


Αντιδράσεις σε έντονο κλίμα

Σε σχετική ανακοίνωση του το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αναφέρει πως “ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζητά να ψηφιστεί για να κάνει όσα “δεσμεύτηκε” και δεν έκανε τα προηγούμενα πέντε χρόνια.
Επιτέλους έφτασε η ώρα για την οποία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μεθοδικά εργαζόταν κόβοντας συνεχώς κορδέλες εγκαινίων και μοιράζοντας υποσχέσεις και “δεσμεύομαι “. Έφτασε η ώρα να δηλώσει δηλαδή την υποψηφιότητά του.

Είναι γεγονός πως επικρατεί και στην Κύπρο η κακή παράδοση σε εν ενεργεία αξιωματούχους που ξαναθέτουν υποψηφιότητα, να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την τωρινή τους θέση για να ενισχύσουν την επανεκλογή τους. Οι εβδομάδες όμως πριν τη σημερινή ημέρα, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να γυρνά τις Επαρχίες και να “μοιράζει εκατομμύρια” δείχνει την πραγματική προτεραιότητα του Προέδρου Αναστασιάδη, δηλαδή το άγχος της επανεκλογής.

Κατά τα λοιπά, στη σημερινή του ομιλία λίγα βρήκε να πει για την κοινωνία, προτιμώντας να μιλήσει για την ευημερία -κάποιων- αριθμών. Τι κι αν αυτό που βιώνει ο απλός λαός δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα του Προέδρου; Τα πάντα θα ακουστούν και θα χρησιμοποιηθούν μέχρι την ημέρα των εκλογών”.

Στο ίδιο κλίμα η ανακοίνωση του επιτελείου του Γ. Λιλλήκα έχει ως εξής:

“Η πολύ αναμενόμενη εξαγγελία του Νίκου Αναστασιάδη ήρθε τελικά μέσα από μια φιέστα σε απευθείας μετάδοση από την κρατική τηλεόραση. Το όραμα και οι εξαγγελίες του Νίκου Αναστασιάδη δεν περιείχαν βεβαίως «δεσμεύσεις» αυτή τη φορά , αλλά περιορίστηκαν στην απαρίθμηση των «οικονομικών επιτευγμάτων» της διακυβέρνησης του.

«Επιτεύγματα» τα οποία δυστυχώς βασίστηκαν στην κατάργηση κάθε μορφής κράτους πρόνοιας, στην φτωχοποίηση του λαού μας και στον ουσιαστικό αφανισμό της μεσαίας τάξης από τον τόπο μας. Τα τελευταία αποτελέσματα της στατιστικής υπηρεσίας για το έξοδα των νοικοκυριών δυστυχώς διαψεύδουν τον Νίκο Αναστασιάδη και το success story που επιχείρησε και σήμερα να προβάλει.

Τον διαψεύδουν οι 28 χιλιάδες νέοι που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν όπως και οι χιλιάδες των ανέργων ηλικίας μέχρι 24 ετών , όπως τον διαψεύδουν οι κουρεμένοι καταθέτες και οι κάτοχοι αξιογράφων των τραπεζών. Η προσπάθεια του να επιβάλει τον εαυτό του ως την δύναμη σύνεσης στο κυπριακό είναι αυτή που οδήγησε , σε αυτό που ο ίδιος αποκάλεσε μέσα στην ομιλία του ως «επικίνδυνη οποιαδήποτε προσπάθεια επίτευξης λύσης μέσα από υποχωρήσεις».

Είναι οι δικές του υποχωρήσεις που έμειναν ως «κεκτημένο» μετά την κατάρρευση των συνομιλιών στο Κρανς Μοντανά και είναι η δική του αλλοπρόσαλλη πολιτική που οδήγησε στην πενταμερή διάσκεψη, ουσιαστικά αποχαρακτηρίζοντας την Κυπριακή Δημοκρατία.

Όταν επιμένει ακόμα και σήμερα ότι οι συνομιλίες πρέπει να συνεχιστούν από κει που διακόπηκαν , φαίνεται ότι δεν συνειδητοποιεί ότι με τις υποχωρήσεις του ο κύριος Αναστασιάδης, έθεσε ένα πλαίσιο λύσης που οδηγεί δυστυχώς, όχι σε βιώσιμη λύση, αλλά σε λύση τουρκικών προδιαγραφών.
Αντί λοιπόν ο κύριος Αναστασιάδης να καλεί σήμερα το λαό να τον εμπιστευτεί για ακόμα μια πενταετία, θα έπρεπε να δει σε ποια σημεία ανέχειας έχει οδηγήσει την κυπριακή κοινωνία και σε ποια αδιέξοδα έφερε το κυπριακό με τις συνεχείς υποχωρήσεις του σε θέσεις αρχών.”

Περισσότερες ειδήσεις Κύπρος εδώ
ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 14/10/2017 12:55

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: