Νεκρή η Βρετανή τζιχαντίστρια Σάλι Τζόουνς από πλήγμα μη επανδρωμένου αεροσκάφους




Η Σάλι Τζόουνς, η Βρετανίδα τζιχαντίστρια που στρατολογούσε μέσω Διαδικτύου υποψήφιους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, σκοτώθηκε στη Συρία από την επιδρομή αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους μαζί με τον 12χρονο γιο της, ανέφερε σήμερα σε άρθρο της η εφημερίδα The Sun.

Ο βρετανικός Τύπος είχε δώσει στη Τζόουνς, που καταγόταν από τη νότια Αγγλία και είχε ασπαστεί το ισλάμ, το παρωνύμιο «Λευκή χήρα», αφού ο σύζυγός της Τζουνάιντ Χουσάινς, μαχητής του ΙΚ, σκοτώθηκε από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος το 2015.

Επικαλούμενη μια πηγή από τις βρετανικές υπηρεσίες Πληροφοριών που ενημερώθηκαν από τις αμερικανικές, η The Sun αναφέρει ότι η Τζόουνς και ο γιος της σκοτώθηκαν τον Ιούνιο κοντά στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ, καθώς προσπαθούσε να διαφύγει από το προπύργιο του ΙΚ, τη Ράκα.

Επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών δήλωσαν ότι δεν μπορούν να είναι 100% σίγουροι ότι η Τζόουνς σκοτώθηκε καθώς δεν είναι σε θέση να συλλέξουν δείγματα DNA, όμως είναι «πεπεισμένοι» ότι είναι νεκρή.

Ο γιος της, ΤζοΤζο, πιστεύεται επίσης ότι είναι νεκρός, αν και η παρουσία του στο πλευρό της δεν ήταν γνωστή όταν εξαπολύθηκε η επίθεση από το μη επανδρωμένο αεροσκάφος και ο μικρός δεν συμπεριλαμβανόταν στους στόχους της επίθεσης, σύμφωνα με τη The Sun.

Η Τζόουνς προτού ασπαστεί το ισλάμ ήταν τραγουδίστρια σε συγκρότημα πανκ και ήταν επί χρόνια στα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου. Πιστεύεται ότι έφυγε από το σπίτι της στο Τσάτχαμ, στην κομητεία Κεντ, το 2013 για να ταξιδέψει στη Συρία, όπου παντρεύτηκε τον Χουσάιν, τον οποίο γνώρισε μέσω Διαδικτύου.

Στρατολογούσε μέσω Διαδικτύου μαχητές για το ΙΚ και κάποιες φορές αναρτούσε προπαγανδιστικό υλικό στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, περιλαμβανομένης μιας φωτογραφίας στην οποία εμφανιζόταν ντυμένη καλόγρια και κρατούσε ένα όπλο προς την κάμερα.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

12/10/2017 10:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
Λονδίνο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: