Ναι επί της αρχής στις προτάσεις Μακρόν για μεταρρύθμιση Ευρωπαϊκής Ένωσης από Μέρκελ

FILE PHOTO. German Chancellor Angela Merkel (R) and French President Emmanuel Macron (L)  EPA, CARSTEN KOALLFILE PHOTO. German Chancellor Angela Merkel (R) and French President Emmanuel Macron (L) EPA, CARSTEN KOALL

Την, επί της αρχής, στήριξή της στις προτάσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης εκφράζει η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ σε συνέντευξή της προς το δημοσιογραφικό δίκτυο «Redaktionsnetzwerk Deutschland» (RND).

Ερωτηθείσα, συγκεκριμένα, εάν οι ευρωπαϊκές χώρες μπορούν να έρθουν και πάλι πιο κοντά εάν δημιουργηθεί μια θέση ενός κοινού υπουργού Οικονομικών, η καγκελάριος απάντησε: «Είμαι ανοιχτή σε αυτή αλλά και πολλές άλλες προτάσεις που έχει κάνει ο Εμανουέλ Μακρόν.

Την ίδια ώρα θα πρέπει να απαντήσουμε σε ορισμένα ερωτήματα: ποιες αρμοδιότητες θα είχε ένας τέτοιος υπουργός Οικονομικών της Ευρωζώνης; Θέλω και στο μέλλον και όταν γίνεται χρήση ευρωπαϊκών κονδυλίων, οι έννοιες του ελέγχου και της ευθύνης να εξετάζονται μαζί. Κοινοτικοποίηση εθνικών χρεών δεν πρόκειται να υπάρξει με μένα».

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

Πηγή: Deutsche Welle

Be the first to comment on "Ναι επί της αρχής στις προτάσεις Μακρόν για μεταρρύθμιση Ευρωπαϊκής Ένωσης από Μέρκελ"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*