Μέτρα και αντίμετρα ζητά ο Ν. Παπαδόπουλος για να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των εγκλωβισμένων




Η Κυβέρνηση επιβάλλεται να προχωρήσει σε μέτρα και αντίμετρα προκειμένου να αλλάξει στάση η τουρκική πλευρά και να σεβαστεί εμπράκτως τα δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων εγκλωβισμένων, υποστήριξε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος, μιλώντας σε συγκέντρωση στα Λατσιά

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στην ομιλία του ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στη Νέα Στρατηγική του για την Κυπριακή Δημοκρατία και τη λύση του Κυπριακού, λέγοντας ότι αποτελεί εθνική αναγκαιότητα με αφετηρία το γεγονός ότι για τη μη λύση του Κυπριακού ευθύνεται η Τουρκία και η προκλητική αδιαλλαξία της.

«Στόχος της Νέας Στρατηγικής», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, «είναι να υποχρεωθεί η Τουρκία να κάνει τις υποχωρήσεις που είναι αναγκαίες, προκειμένου να επιτευχθεί μια σωστή, λειτουργική και βιώσιμη λύση. Μέσα για την επίτευξη του στόχου της Νέας Στρατηγικής είναι η δημιουργία πολιτικού, διπλωματικού και οικονομικού κόστους για την Τουρκία, η ενίσχυση της κρατικής οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, η αξιοποίηση συμμαχιών για την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας και η ουσιαστική αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του κράτους μας».

Πρόσθεσε ότι «η πολιτική των τελευταίων δέκα χρόνων έχει αποτύχει, όχι μόνο γιατί δεν έχει οδηγήσει σε μία λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού προβλήματος, αλλά και γιατί αφήνει στο τραπέζι τις επικίνδυνες υποχωρήσεις που έκανε ο κ. Αναστασιάδης τα τελευταία χρόνια και ο κ. Χριστόφιας προηγουμένως. Γι’ αυτό άλλωστε και ένα από τα βασικά μέτρα είναι η απόσυρση αυτών των επικίνδυνων υποχωρήσεων, που παρ’ ελπίδα παραμείνουν και περιλαμβάνονται σε μια ενδεχόμενη λύση, τότε θα καθιστούν αυτή τη λύση κάκιστη, μη-βιώσιμη και απορριπτέα από τους ελληνοκύπριους».

Αναλύοντας τις πτυχές της Νέας Στρατηγικής, ο κ. Παπαδόπουλος ανέδειξε ως σημαντικότερες «την τοποθέτηση του Κυπριακού στις ορθές του παραμέτρους ως προβλήματος εισβολής και κατοχής, όπως ορίζονται από τις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, την απόσυρση των επικίνδυνων υποχωρήσεων, την πρόταξη κεφαλαίων ζωτικού ενδιαφέροντος του Κυπριακού Ελληνισμού, την απεμπλοκή από το εθνικά επιζήμιο πλαίσιο της Πενταμερούς Διάσκεψης, την καταπολέμηση της αναβάθμισης του ψευδοκράτους και του κατοχικού ηγέτη καθώς και αποτροπή της ενσωμάτωσης των κατεχομένων στην Τουρκία, την πλήρη αξιοποίηση του ευρωπαϊκού συγκριτικού πλεονεκτήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, τη θεσμοθέτηση Ανώτατου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας με την Ελλάδα, την ενίσχυση της ΕΦ, την αναβίωση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος, την ταχύτατη εμπορική εκμετάλλευση των αποθεμάτων υδρογονανθράκων και την αξιοποίηση μέρους των εσόδων από τους Υδρογονάνθρακες για τη δημιουργία ειδικού ταμείου στήριξης των προσφύγων».

Όπως αναφέρεται, ο κ. Παπαδόπουλος επέκρινε έντονα τις κατοχικές αρχές για την απάνθρωπη, όπως είπε, στάση τους εναντίον των εγκλωβισμένων αλλά και για την προκλητική παραβίαση της Συμφωνίας της 3ης Βιέννης. Ανέφερε ότι επιβάλλεται να προχωρήσει η Κυβέρνηση σε διαβήματα και καταγγελίες αυτής της συμπεριφοράς, αλλά και σε μέτρα και αντίμετρα προκειμένου να αλλάξει στάση η τουρκική πλευρά και να σεβαστεί εμπράκτως τα δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων εγκλωβισμένων.

Περισσότερες ειδήσεις Κύπρος εδώ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 05/10/2017 19:37

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: