Μεγάλα σχέδια για συνεργασία με την Κίνα έχει ο Πούτιν: “Απροσδόκητα ανοιχτό” το συνέδριο του ΚΚ Κίνας




Ως “απροσδόκητα ανοιχτό” χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν το 19ο Συνέδριο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, τονίζοντας ότι η Ρωσία έχει “ μεγάλα σχέδια συνεργασίας” με την Κίνα.

“Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στο συνέδριο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, το οποίο είναι απροσδόκητα ανοιχτό. Βλέπουμε δυσκολίες, αλλά και πιθανότητες,” δήλωσε ο Πούτιν στην διάρκεια συζήτησης της ρωσικής δεξαμενής σκέψης (Valdai Discussion Club) στο Σότσι.

Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε την Κίνα ως “την κινητήριο δύναμη” της παγκόσμιας οικονομίας.

Παρά το γεγονός ότι το ΑΕΠ της Κίνας, μειώθηκε στο 6,8% κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017, ο Πουτιν εκτίμησε ότι οι δομικές οικονομικές αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κίνα, θα οδηγήσουν σε βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.

Από την πλευρά του, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, σχολιάζοντας την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην επαρχία Γκουϊτζόου κατά την τελευταία πενταετία, δήλωσε ότι ο σοσιαλισμός με κινεζικά χαρακτηριστικά, εισέρχεται σε “μία νέα εποχή.”

Ο Κινέζος πρόεδρος κάλεσε τα μέλη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος στην Κίνα, αλλά κι όλων των διαφορετικών εθνικών ομάδων που ζουν σε κινεζικό έδαφος, να προωθήσουν τον σοσιαλισμό αυτό, με τα κινεζικά χαρακτηριστικά.

Το σχόλιο του προέδρου Σι έγινε στην διάρκεια συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 19ου Συνεδρίου του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, με την συμμετοχή αντιπροσωπείας από την επαρχία Γκουϊτζόου.

20/10/2017 07:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Xinhua
Πεκίνο, China

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: