Με την Επίτροπο Μεταφορών της Ε.Ε. Βιολέτα Μπουλτς συναντήθηκε ο Κουρουμπλής




Θέματα που αφορούν τη σύγχρονη ναυτιλία συζήτησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, με την Επίτροπο Μεταφορών της Ε.Ε. Βιολέτα Μπουλτς, κατά τη σημερινή διμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ναυτιλιακού Συνεδρίου “Maritime Cyprus”.

Πρόκειται για συνέδριο που τελεί υπό την αιγίδα του Κυπριακού υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, και στο οποίο συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη διεθνών και ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και ενωσιακών θεσμικών φορέων της ναυτιλίας.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι οικονομικές εξελίξεις στον χώρο, οι πολιτικές πρωτοβουλίες και κανονιστικές ρυθμίσεις, καθώς και επίκαιρα θέματα διεθνών περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών και τεχνολογιών για τη ναυτιλία. Ειδική αναφορά έγινε και σε ειδικότερες πτυχές της ενωσιακής ναυτιλιακής νομοθεσίας.

Ανάμεσα στις υπόλοιπες συναντήσεις, ο υπουργός Ναυτιλίας συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου Κύπρου Θωμά Καζάκο, με τον οποίο συζήτησαν για τις δραστηριότητες του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία υποστήριξη στη διαφύλαξη της ανταγωνιστικής θέσης των ισχυρών ναυτιλιακών κέντρων (Clusters) των δύο χωρών έναντι του διεθνούς ανταγωνισμού.

Τέλος σημαντική ήταν και η συνάντηση που πραγματοποίησαν οι αρμόδιοι διευθυντές ναυτιλιακών μεταφορών των ναυτιλιακών διοικήσεων Ελλάδας, Μάλτας και Κύπρου, στο πλαίσιο της οποίας εξετάστηκαν επίκαιρα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

10/10/2017 22:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: