Κανονικά και δωρεάν θα διανεμηθούν τα συγγράμματα στους φοιτητές, λέει το υπουργείο παιδείας

Άποψη του κτιρίου του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Άποψη του κτιρίου του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Την διαβεβαίωση ότι τα πανεπιστημιακά συγγράμματα θα διανεμηθούν κανονικά και δωρεάν σε όλους τους φοιτητές, έδωσε, για μία ακόμη φορά, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Γιώργος Αγγελόπουλος.

Αυτή τη φορά, αφορμή στάθηκε η σημερινή διαμαρτυρία φοιτητικών συλλόγων έξω από το υπουργείο Παιδείας. Ο κ. Αγγελόπουλος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των φοιτητών και τους διαβεβαίωσε ότι η δωρεάν διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων θα γίνει κανονικά.

Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Σύλλογο Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων, στην οποία το υπουργείο, μέσω του αναπληρωτή γενικού γραμματέα, πρότεινε -και συμφωνήθηκε με τον ΣΕΕΒΙ- να υπάρξουν νέοι τρόποι τιμολόγησης των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, ώστε να γίνεται συντομότερα η διαδικασία αποπληρωμής, τηρώντας απαρέγκλιτα τη νομιμότητα και τη διαφάνεια ως προς τους ελέγχους.

Παρά την θετική αυτή εξέλιξη όμως, ο ΣΕΕΒΙ έχει δηλώσει ότι τηρεί στάση αναμονής μέχρι να αλλάξει η διαδικασία αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών από πλευράς υπουργείου.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ


10/10/2017 19:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθηνά Καστρινάκη
Αθήνα

Be the first to comment on "Κανονικά και δωρεάν θα διανεμηθούν τα συγγράμματα στους φοιτητές, λέει το υπουργείο παιδείας"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*