“Μέσα” και πάλι για “χρυσές μίζες”: Επιστρέφουν στη φυλακή Τζοχατζόπουλος, σύζυγος και κόρη




Το δρόμο της φυλακής έδειξε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε εννέα καταδικασθέντες για τις «χρυσές μίζες» από την προμήθεια των υποβρύχιων και των TOR-M1 με βασικό πρωταγωνιστή τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Λίγους μόλις μήνες μετά την έξοδο του από τη φυλακή ο πρώην υπουργός θα περάσει ξανά την πύλη του Κορυδαλλού μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη 19 ετών.

Στην φυλακή θα οδηγηθουν και πάλι η κόρη και η σύζυγος του, όπως και οι Ιωάννης Σμπώκος, Γιώργος Σαχπατζίδης και Αστέριος Οικονομίδης, ενώ για πρώτη φορά θα κρατηθούν για την υπόθεση οι Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Γιώργος Κωνσταντάτος, αλλά και ο Νίκος Γεωργουλάκης, ο οποίος ωστόσο είναι κάτοικος Αμερικής.

Το Δικαστήριο όρισε πως ο επιχειρηματίας Οράτιος Μέλας θα εκτίσει την ποινή του στο σπίτι του καθώς διανύει το 81ο έτος της ηλικίας του.

Η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών, η λογίστρια του πρώην υπουργού, έχει ήδη εκτίσει την ποινή της, είναι ελεύθερη εδώ και διάστημα και δεν επιστρέφει στις φυλακές.

Για όσους καταδικασθέντες επιστρέφουν στην φυλακή ο εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών είναι ο αρμόδιος για να ελέγξει το χρόνο παραμονής τους στις φυλακές και να αποφανθεί εάν οι κρατούμενοι πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου για την υφ´ όρων απόλυση. Κάτι που αναμένεται να συμβεί τα επόμενα 24 ώρα. Πρακτικά, όπως εκτιμάται, κάποιοι εξ αυτών θα παραμείνουν για ελάχιστο διάστημα κρατούμενοι.

Ο Γιάννης Σμπώκος είναι ο μόνος από τους καταδικασθέντες ο οποίος βρίσκεται στην φυλακή και παραμένει γιατί ήδη εκτίει ισόβια για άλλη υπόθεση.

Το δικαστήριο αποφάσισε τη μετατροπή των ποινών που επιβλήθηκαν σε πέντε καταδικασθέντες. Πρόκειται για τους Νίκο Ζήγρα, Παναγιώτη Σταμάτη, Γκούντρουν Τσοχατζόπουλου, Ταλίτα- Μαρία Τσεκούρα και Νίκο Καρατζά. Η ποινή τους μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη προς 20 ευρώ ημερησίως ενώ το Δικαστήριο όρισε για τους τέσσερις πρώτους να καταβάλλουν τα χρήματα της μετατροπής της ποινής τους σε 36 δόσεις, οι οποίες θα αρχίσουν να τρέχουν από την 1η Ιανουαρίου 2018. Επίσης, έδωσε προθεσμία για την καταβολή του ποσού στον Νίκο Καρατζά.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο σχετικά με αιτήματα των καταδικασθέντων για επιστροφή κατασχεθέντων και παρεμφερή θέματα που έχουν τεθεί.

Και σήμερα θα παραμείνουν στο Τμήμα Μεταγωγών όσοι παρόντες κατηγορούμενοι πρόκειται μετά το πέρας της διαδικασίας να οδηγηθούν στη φυλακή.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

31/10/2017 16:36
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τζ. Βινιεράτου
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: