Ιστορικές επιδόσεις στον τουρισμό για τρεις συνεχόμενες χρονιές, δήλωσε η Κουντουρά στα Τρίκαλα




Για την εφαρμογή της εθνικής τουριστικής πολιτική από το 2015, η οποία σχεδιάστηκε σε πέντε στρατηγικούς άξονες, μίλησε στα Τρίκαλα η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ως επίσημη προσκεκλημένη στην εκδήλωση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Τρικάλων, όπου παρουσιάστηκε το “Επιχειρησιακό Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων”, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι για τρεις συνεχόμενες χρονιές, σημειώθηκαν οι υψηλότερες ιστορικά επιδόσεις στον τουρισμό.

Αναφερόμενη στους πέντε αυτούς άξονες που έχουν ήδη αποδώσει, είναι η επιμήκυνση της θερινής τουριστικής περιόδου από τον Απρίλιο έως τις αρχές Νοεμβρίου, το άνοιγμα νέων ξένων αγορών (όπως η Μέση Ανατολή, η Κίνα, η Νότιος Κορέα, και η σημαντική υποστήριξη δυναμικών αγορών όπως η Ρωσία, η Αμερική και ο Καναδάς), η προώθηση νέων ελληνικών προορισμών, η ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού – ένα αναξιοποίητο στο παρελθόν κεφάλαιο με τεράστια δυναμική – και τέλος, η δημιουργία του πλαισίου για την προσέλκυση νέων τουριστικών επενδύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Για τρεις συνεχόμενες χρονιές, είπε ακόμα η υπουργός, πετύχαμε τις υψηλότερες ιστορικά επιδόσεις στον τουρισμό μας αντιμετωπίζοντας με επιτυχία όλες τις προκλήσεις σε ένα ευρύτερα δύσκολο περιβάλλον, με γεωπολιτικές συγκυρίες και αστάθμητους εξωγενείς παράγοντες.

Το 2015 είχαμε ρεκόρ 26 εκατομμυρίων διεθνών αφίξεων και το 2016 νέο ρεκόρ 28 εκατομμυρίων. Το 2017 εξελίσσεται στην καλύτερη χρονιά με θεαματική αύξηση σε όλα τα τουριστικά μεγέθη, στις διεθνείς αφίξεις που εκτιμούμε, όπως διευκρίνισε, ότι θα αγγίξουν τα 30 εκατομμύρια, μαζί με την κρουαζιέρα.

Επίσης η ίδια δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γεγονός, ότι έχουμε εκλεγεί για πρώτη φορά στο εκτελεστικό συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την περίοδο 2018-2021, όπου συμμετέχουν μόνο 33 χώρες, όπως και στην προεδρία με μεγάλη επιτυχία στην Υψηλού Επιπέδου Διάσκεψη του ΟΟΣΑ για τον Τουρισμό στο Παρίσι, στις 2 και 3 Οκτωβρίου.

Με την ελληνική προεδρία και τη συμμετοχή – που ξεπέρασε κάθε προσδοκία – υπουργών, παγκόσμιων θεσμών, φορέων και ομίλων της διεθνούς ταξιδιωτικής βιομηχανίας, υιοθετήσαμε Δήλωση Πολιτικής για τη βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς τουριστική ανάπτυξη, υπογράμμισε επίσης.

Όσον αφορά το επενδυτικό κλίμα και τις επενδύσεις η κ. Κουντουρά ανέφερε πως περισσότερες από 300 μεγάλες επενδύσεις σε τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία, υφιστάμενα και νέα, και σε ειδικές τουριστικές υποδομές για αδειοδοτήσεις, έχουν κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου από το 2016, έως σήμερα, ενώ για τη συνδεσιμότητα της Θεσσαλίας υπογράμμισε ότι το υπουργείο Τουρισμού με στόχο τη γρήγορη και ανταγωνιστική ανάπτυξη της Περιφέρειας, έχει προχωρήσει σε συνεργασίες και διαπραγματεύσεις με διεθνείς touroperators και αεροπορικές εταιρείες ώστε να ενισχύσουμε τη συνδεσιμότητα στα αεροδρόμια Σκιάθου και Νέας Αγχιάλου και τους προορισμούς της Θεσσαλίας.

Συνολικά είπε για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, αυτό συνδέθηκε απευθείας με 8 διεθνείς προορισμούς και η αύξηση στις αφίξεις για το 2017 ξεπερνά το 30%. Η εξαιρετική παραλιακή ζώνη της Μαγνησίας, τόσο από την πλευρά του Παγασητικού όσο και του Αιγαίου, αλλά και η ακτογραμμή 30 χιλιομέτρων του Νομού Λάρισας, από το Μαυροβούνι έως και τα Τέμπη σε μια ακτογραμμή 30 χιλιομέτρων, είναι προορισμοί που σχεδιάζουμε να προωθήσουμε πιο δυναμικά, επεσήμανε επίσης η υπουργός, για να προσθέσει:

“Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διαθέτει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, σε μορφές τουρισμού, όπως ο περιηγητικός και ο θρησκευτικός τουρισμός, με τα Μετέωρα να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των επισκεπτών από όλο τον κόσμο, και ειδικά από τη Ρωσία”.

Πριν την ομιλία της στο Επιμελητήριο Τρικάλων η υπουργός Τουρισμού, ξεναγήθηκε από το δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου στο Μύλο των Ξωτικών, το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο στη χώρα, όπου εντυπωσιάστηκε από τον χώρο και το επίτευγμα.

Στη συζήτηση τέθηκαν και ζητήματα για την ειδικότερη προοπτική του Δήμου σε σχέση με την ολοκληρωμένη προβολή των δράσεών του, στη βάση του συνολικότερου σχεδιασμού, που παρουσιάστηκε από το δήμαρχο Τρικκαίων.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

27/10/2017 21:27
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Α. Ζώη
Τρίκαλα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: