«Είμαστε ένα έθνος, είμαστε αδέρφια, είμαστε ενωμένοι» δήλωσε ο Παπασταθόπουλος




Η Ελλάδα, αξιοποίησε το δώρο του Βελγίου και με τη νίκη της στο ΓΣΠ της Λευκωσίας επί της Κύπρου (2-1), επανήλθε στην 2η θέση του 8ου ομίλου και μία αγωνιστική πριν το φινάλε των προκριματικών του Μουντιάλ 2018 διατήρησε «ζωντανές» τις ελπίδες της για να βρεθεί στα μπαράζ πρόκρισης του ερχόμενου Νοεμβρίου. 

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στάθηκε στις ιδιαιτερότητες που είχε το ματς της Κύπρου με την Ελλάδα, ενώ παραδέχθηκε πως αυτός και οι συμπαίκτες του είχαν περισσότερο άγχος γνωρίζοντας το αποτέλεσμα του Βοσνία-Βέλγιο:

«Έχουμε ένα πολύ σημαντικό ματς που πρέπει να το κερδίσουμε. Το ματς ήταν τελικός για εμάς. Ηρθαμε να παίξουμε μέσα στην Κύπρο, σε μία χώρα με τον ίδιο εθνικό ύμνο. Είμαστε ένα έθνος, είμαστε αδέρφια. Το ποδόσφαιρο είναι ένα πολύ ωραίο άθλημα όπου ένας λαός χωρίζεται στη μέση και εμείς οι Έλληνες είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι. Δείξαμε και οι δύο ομάδες ότι είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, αγαπάμε το άθλημα και όποιος κι αν κέρδιζε θα ήμασταν ένα έθνος που βαδίζει μαζί», τόνισε ο διεθνής άσος και συμπλήρωσε:

«Μπήκαμε λίγο νωχελικά. Όταν έχεις περάσει το άγχος τι θα γίνει στο προηγούμενο παιχνίδι και γίνονται όσα έγιναν, μετά σου βγαίνει περισσότερο άγχος που γνωρίζεις το αποτέλεσμα. Για μένα ήταν πολύ δύσκολα, πολλά συναισθήματα και σίγουρα σκεφτόμασταν το άλλο παιχνίδι».

Δημήτρης Καρακώστας , ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: