Οι μεγάλοι απόντες από την γιορτή της Ρωσίας: Ομπαμεγιάνκ, Ρόμπεν, Μπέιλ και άλλοι




Στα μεγάλα «ραντεβού» πάντα υπάρχουν κάποιοι που λάμπουν διά της απουσίας τους. Κάπως έτσι, στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση της τετραετίας δεν ήταν δυνατόν να «χωρέσουν» όλοι οι σούπερ σταρ της «στρογγυλής Θεάς». Ο Μέσι και ο Ρονάλντο… γλύτωσαν την τελευταία στιγμή, όμως κάποιοι άλλοι είδαν το όνειρο να σβήνει στη διάρκεια της προκριματικής διαδικασίας. 

Είναι πολλοί οι μεγάλοι απόντες  από την τελική φάση του 21ου Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί στη Ρωσία από τις 14 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου 2018. Κατ΄αρχάς λείπει… ολόκληρη Ολλανδία που διανύει τη χειρότερη περίοδο της ποδοσφαιρικής ιστορίας της. Ας σταθούμε όμως στις μονάδες, τους παίκτες εκείνους που ανήκουν στην ελιτ του ποδοσφαίρου, αλλά δεν θα είναι παρόντες στο μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού.

1. Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνκ: Ο σούπερ σταρ της Ντόρτμουντ δεν μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα με την εθνική ομάδα της Γκαμπόν. Η δυναμικότητά της είναι πολύ χαμηλή και δεν κατάφερε καν να περάσει στην τελευταία προκριματική φάση της αφρικανικής ζώνης. Ο ταχύτατος στράικερ είναι 28 ετών και θα έχει ακόμα μία ευκαιρία το 2022 στο Κατάρ.

2. Αριέν Ρόμπεν: Βετεράνος με συμμετοχή σε τρία Μουντιάλ (2006, 2010, 2014) δεν μπόρεσε να αλλάξει τη μοίρα της Ολλανδίας. Στα 34 του πλέον, αποφάσισε να αποχωρήσει από την εθνική, πλήρης εμπειριών.

3. Γκάρεθ Μπέιλ: Ο «Μωυσής» της Ουαλίας, ο άνθρωπος που οδήγησε την εθνική της ομάδα στη Γη της Επαγγελίας με την ξέφρενη πορεία στο EURO 2016. Στο καθοριστικό ματς των προκριματικών ήταν απών λόγω τραυματισμού, η Ουαλία ηττήθηκε 1-0 από την Ιρλανδία και έμεινε εκτός Μουντιάλ.

4. Εντιν Τζέκο: Ο Βόσνιος κορυφαίος επιθετικός «προδώθηκε» από την ομάδα του, που πέταξε βαθμούς στον θεωρητικά εύκολο αγώνα με την Κύπρο και στη συνέχεια ηττήθηκε από την βαθμολογικά αδιάφορη ομάδα του Βελγίου. Προς τέρψη της εθνικής μας, ο στράικερ της Ρόμα δεν θα είναι στη Ρωσία.

5. Μάρεκ Χάμσικ: Ο ηγέτης της Νάπολι και της εθνικής Σλοβακίας, της μεγάλης άτυχης των προκριματικών. Κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση στον όμιλο πίσω από την Αγγλία, όμως ήταν η χειρότερη από τις εννέα δεύτερες και έμεινε εκτός αγώνων μπαράζ.

6. Ριγιάντ Μαχρέζ: Η Αλγερία παρουσίασε μετριότατη εικόνα στους προκριματικούς κι έτσι δεν θα δούμε στα γήπεδα της Ρωσίας τον εντυπωσιακό αριστεροπόδαρο μέσο της Λέστερ.

7. Γιαν Ομπλακ: Ενας από τους καλύτερους τερματοφύλακες του κόσμου, θα πρέπει να περιμένει ακόμα τέσσερα χρόνια. Αλλωστε είναι μόλις 24 ετών και σίγουρα θα παραμείνει βασικός κάτω από τα δοκάρια της Σλοβενίας.

8. Αλέξις Σάντσες: Ενα από τα πιο «καυτά» ονόματα στην Premier League με εντυπωσιακές εμφανίσεις και στην εθνική Χιλής. Δεν θα τον απολαύσουμε στο Μουντιάλ 2018.

9. Αρτούρο Βιδάλ: Ποιος το περίμενε ότι η Χιλή, στην καλύτερη στιγμή της Ιστορίας της με φοβερό ρόστερ και με δύο σερί κατακτήσεις Κοπα Αμέρικα, θα έμενε εκτός… Γεννηθείς το 1987 ο μέσος της Μπάγερν, δύσκολα θα έχει την ευκαιρία να παίξει ξανά σε τελικούς Μουντιάλ.

10. Κρίστιαν Πούλισιτς: Στα 19 του το παιδί-θαύμα του ποδοσφαίρου των ΗΠΑ και της Ντόρτμουντ έχει ήδη 9 γκολ σε 20 διεθνείς συμμετοχές. Τι να το κάνει, όμως, από τη στιγμή που εθνική ομάδα των ΗΠΑ… κατάφερε να χάσει 2-1 (ο Πούλισιτς το γκολ) από τους ουραγούς και αδιάφορους του Τρίνινταντ και Τομπάγκο; Ακόμα και με ισοπαλία, οι Αμερικανοί θα είχαν προκριθεί και ο νεαρός θα απολάμβανε παγκόσμιας αναγνώρισης. Τώρα, θα κάνει υπομονή…

Η λίστα ίσως διευρυνθεί το Νοέμβριο μετά την ολοκλήρωση των μπαράζ. Διαδικασία στην οποία μετέχει η εθνική Ιταλίας, αλλά και διάφορες εθνικές με παίκτες παγκόσμιας κλάσης στο δυναμικό τους, όπως η Κροατία.

Γιώργος Μανταίος , ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: