Η Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη στο Βίλνιους για τη γιορτή ανάδειξης των κορυφαίων




Η ετήσια γιορτή ανάδειξης των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών της Ευρώπης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (14/10) στο Βίλνιους της Λιθουανίας, στο πλαίσιο του συνεδρίου της EAA. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα ανακοινώσει κατά τη διάρκεια της τελετής τους καλύτερους της χρονιάς, με την Κατερίνα Στεφανίδη να είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο στις Γυναίκες.

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο και παγκόσμια πρωταθλήτρια του Λονδίνου στο επί κοντώ, που έχει μεταβεί ήδη στο Βίλνιους με πρόσκληση των διοργανωτών, είναι πολύ πιθανό αύριο το βράδυ να γίνει η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά τον συγκεκριμένο τίτλο, στον οποίο στοχεύουν και άλλα σπουδαία ονόματα του ευρωπαϊκού στίβου (Τιάμ, Βλόνταρτσικ, Λασιτσκένε).

Η 27χρονη Στεφανίδη, παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2017 στο επί κοντώ, έκανε εκπληκτική χρονιά, στη διάρκεια της οποίας κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού), αναδείχθηκε νικήτρια στη σειρά αγώνων Diamond League της IAAF, ενώ το 4.91μ, με το οποίο επικράτησε στο Λονδίνο, είναι νέο πανελλήνιο ρεκόρ και κορυφαία επίδοση της χρονιάς στον κόσμο. Παράλληλα έκλεισε το 2017 με 15 σερί νίκες και είχε μόλις μία ήττα, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στους άνδρες τον τίτλο του κορυφαίου διεκδικούν οι Γκουλίεβ (Τουρκία/200μ), Μαγιέρ (Γαλλία/δέκαθλο), Φέτερ (Γερμανία/ακοντισμός).

Στους τρεις φιναλίστ για την ανάδειξη του “ανερχόμενου αθλητή” έφτασε ο πρωταθλητής του μήκους Μίλτος Τεντόγλου. Ο νεαρός, που μοιάζει να είναι το αουτσάιντερ για την κατάκτηση του τίτλου, θα πρέπει να νιώθει απόλυτα ικανοποιημένος που έφτασε στην πρώτη τριάδα.

Στην Ελλάδα θα έρθει το βραβείο προπονητικής της ΕΑΑ για λογαριασμό του Γιώργου Πομάσκι, ο οποίος προτάθηκε από τον ΣΕΓΑΣ και επιλέχθηκε από την ΕΑΑ. Με το συγκεκριμένο βραβείο η ΕΑΑ αναγνωρίζει την εξαιρετική προσφορά και την γνώση στην προπονητική του στίβου στην πορεία των χρόνων.

Χρήστος Μουρδουκούτας, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: