Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ανακοινώσει την Πέμπτη μείωση του QE, υποστηρίζουν ειδικοί




Μεγάλη μείωση στη στήριξη που προσφέρει στην οικονομία της Ευρωζώνης αναμένεται, σύμφωνα με αναλυτές, να ανακοινώσει κατά τη συνεδρία της την ερχόμενη Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μέσω της μείωσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων (QE).

Με μια υγιή ανάπτυξη και με μεγάλη υποχώρηση της ανεργίας, οι κεντρικοί τραπεζίτες είναι σίγουροι ότι η Ευρωζώνη θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της στο μέλλον – αλλά συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν το παζλ σε σχέση με το λόγο που ο πληθωρισμός δεν έχει ανέλθει στον στόχο της ΕΚΤ.

Συνεπώς, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα(ΕΚΤ) θα αρχίσει να μειώνει την ποσότητα του «εύκολου» χρήματος που διοχετεύει στην οικονομία, αναφέρουν αναλυτές.

Η ΕΚΤ άρχισε το 2015 να αγοράζει μεγάλες ποσότητες ομολόγων για να αντιμετωπίσει την απειλή του αποπληθωρισμού, ο οποίος αποτελεί μια καταστροφική καθοδική πορεία των τιμών και της δραστηριότητας. Έκτοτε, ωστόσο, η κατάσταση της οικονομίας της Ευρωζώνης έχει βελτιωθεί.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους, η οικονομική ανάπτυξη ανήλθε στο 2,4%, σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας και τις αισιόδοξες προβλέψεις, ενώ η ανεργία μειώθηκε σε χαμηλό οκτώ ετών, στο 9,1%.

Οι χαράσσοντες πολιτική της ΕΚΤ υποστηρίζουν ότι ιστορικά χαμηλά επιτόκια, τα φθηνά δάνεια προς τις τράπεζες και η διοχέτευση 60 δισεκατομμυρίων ευρώ μηνιαίως στις αγορές ομολόγων έχουν διευκολύνει τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά να δανείζονται.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΑΛΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων – Γερμανία/ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ 24/10/2017 09:36

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: