Γράφει ιστορία ο Ελληνισμός όταν είναι ενωμένος, λέει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης: Δικαίωση αγώνων ζητά το ΔΗΚΟ




Όταν ο Ελληνισμός είναι ενωμένος γράφει ιστορία, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναφερόμενος στο μήνυμα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της πανηγυρικής δοξολογίας στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι ένα: Όταν ο Ελληνισμός είναι ενωμένος γράφει ιστορία. Όταν ο Ελληνισμός είναι διχασμένος το μόνο που καταγράφεται είναι καταστροφές και όλεθρος».

Συνέχισε, λέγοντας ότι αυτό που πρέπει να αποκομίσουμε από την ημέρα, αν θέλουμε πραγματικά να την τιμήσουμε, είναι επιτέλους να ενώσουμε δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε τα όσα η τουρκική αδιαλλαξία προκαλεί και να ανατρέψουμε την απαράδεκτη επικρατούσα κατάσταση.

Σε ερώτηση αν οι εξελίξεις στην Ισπανία επηρεάζουν το Κυπριακό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε πως «δεν βλέπω πώς θα ήτο δυνατό να το επηρεάσουν, ιδιαίτερα με τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται, όχι μόνο από την Ευρώπη, αλλά και από όλη την υφήλιο».

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

“Ο αγώνας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κυπριακού Ελληνισμού για δικαίωση και απελευθέρωση, εμψυχώνεται από τα μηνύματα που έστειλαν οι Έλληνες, με την αντίσταση τους κατά του φασιστικού άξονα το 1940”, αναφέρει το ΔΗΚΟ.

“Τα μηνύματα, που μπορούμε να λάβουμε από την – «μη ρεαλιστική» για κάποιους – θαρραλέα στάση της Ελλάδος έναντι των τελεσιγράφων της φασιστικής Ιταλίας και της ναζιστικής Γερμανίας, είναι διαχρονικά και ανεξάντλητα.

Για τους Έλληνες του 1940 ήταν απόλυτα φυσιολογικό να μην αναλογιστούν τη δύναμη αυτών, που επιβουλεύονταν την ελευθερία τους.

Η μικρή Ελλάδα, αλλά μεγάλη στη ψυχή, άλλαξε τη ροή του πολέμου, άλλαξε τη ροή της ιστορίας, όπως είχε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν.

Η Ελλάδα κέρδισε το σεβασμό και την εκτίμηση συμμάχων και εχθρών.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι δικαίωσε την ιστορία της.

Και εμείς εδώ στην Κύπρο, δεν έχουμε άλλο δρόμο από αυτό της δικαίωσης των αγώνων μας και των αξιών, που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, πιστό στην ιστορία του, διακηρύσσει ότι δεν υπάρχει για μας άλλος δρόμος από την επιμονή στην εξεύρεσης λύσης του κυπριακού, που να διασφαλίζει τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την παρουσία του Κυπριακού Ελληνισμού στη γη των προγόνων του.

Δεν θα συνθηκολογήσουμε, όπως δεν συνθηκολόγησαν οι πρόγονοι μας”, καταλήγει.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: