Για τις επαφές της στις ΗΠΑ ενημέρωσε τον Ιερώνυμο, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη




Επίσκεψη στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο πραγματοποίησε σήμερα η πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα», Μαριάννα Βαρδινογιάννη, προκειμένου να τον ενημερώσει για το πρόσφατο ταξίδι της στην Αμερική και τις συναντήσεις που είχε με τους ομογενείς, ώστε να γίνουν στενότεροι οι δεσμοί με την Ομογένεια και να βρεθούν δότες μυελού των οστών για παιδιά.

«Είχα τη χαρά να συναντηθώ με την κ. Βαρδινογιάννη, έναν άνθρωπο που αγαπά όλους τους ανθρώπους, και ανταλλάξαμε απόψεις για το ταξίδι της στην Αμερική, που στόχος ήταν να συναντηθεί με τους ομογενείς και να τους μιλήσει για την Ελλάδα και για την υγεία των παιδιών» δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Από την πλευρά της, η κ. Βαρδινογιάννη ανέφερε: «Μου δόθηκε η ευκαιρία να βρεθώ κοντά στην Ομογένεια και αισθάνθηκα σαν να βρίσκομαι σε μια δεύτερη Ελλάδα».

Επίσης είπε ότι επισκέφθηκε ελληνικά σχολεία. «Εντυπωσιάστηκα που τα παιδιά μιλούν άπταιστα την ελληνική γλώσσα και σέβονται την Ορθοδοξία και την πατρίδα μας. Σέβονται τις αξίες από τους γονείς και τους προγόνους μας, τις εθνικές και θρησκευτικές εορτές», ανέφερε η κ. Βαρδινογιάννη, ενώ μετέφερε το παράπονο πολλών, για το γεγονός ότι κλείνουν αρκετά ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό.

Τέλος, έκανε αναφορά στο σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελούν ο αρχιεπίσκοπος και η Εκκλησία και τόνισε πως πεποίθησή της είναι, ότι «μέσα από την προσπάθεια του αρχιεπισκόπου, πολλά παιδιά βρίσκουν στήριξη», αλλά μίλησε και για την ανάγκη συνεργασίας στους τομείς της κοινωνικής αλληλεγγύης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: