Για την Τουρκία θα συζητήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, αύριο: Πιέζει η Διεθνής Αμνηστία

FILE PHOTO. Turkish President Recep Tayyip Erdogan (C) poses with European Council President Donald Tusk (R) and European Commission President Jean-Claude Juncker (L) in Brussels, Belgium.  EPA/FRANCOIS LENOIR / POOLFILE PHOTO. Turkish President Recep Tayyip Erdogan (C) poses with European Council President Donald Tusk (R) and European Commission President Jean-Claude Juncker (L) in Brussels, Belgium. EPA/FRANCOIS LENOIR / POOL

Η κατάσταση στην Τουρκία αναμένεται να απασχολήσει τους ηγέτες της ΕΕ κατά το αυριανό δείπνο στο πλαίσιο της διήμερης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της ΕΕ, η Γερμανίδα καγκελάριος, ‘Ανγελα Μέρκελ είχε ζητήσει προεκλογικά αυτήν τη συζήτηση, προκειμένου να βρεθεί ένας τρόπος να αναθερμανθούν οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, την ώρα που στην πράξη έχουν παγώσει οι ενταξιακές διαδικασίες.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές δεν αναμένονται αποφάσεις, ωστόσο αναζητείται μια «ισορροπία» μεταξύ των εργαλείων πίεσης που έχει στη διάθεσή της η ΕΕ σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην Τουρκία και την ανάγκη να παραμείνει η Τουρκία ένας σημαντικός εταίρος.

Την ίδια ώρα η Διεθνής Αμνηστία καλεί με ανακοίνωσή της από τις Βρυξέλλες τους ηγέτες να «καταδικάσουν τη βίαιη και παρατεταμένη καταστολή των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοσιογράφων στην Τουρκία». «Πρέπει να ζητήσουν την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων όσων αδίκως φυλακίστηκαν στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων των συναδέλφων μας» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

18/10/2017 20:33
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Χρ. Βασιλάκη
Βρυξέλλες

Be the first to comment on "Για την Τουρκία θα συζητήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, αύριο: Πιέζει η Διεθνής Αμνηστία"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*