«Έσπασε το ρόδι» η ΑΕΛ. Κέρδισε 1-0 τον Πλατανιά στα Χανιά




Την πρώτη της εφετινή της νίκη, και μάλιστα εκτός έδρας, πανηγύρισε η ΑΕΛ στα Χανιά επί του Πλατανιά με 1-0, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Κριζμάν στο 21΄. 

Ο Πλατανιάς μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, απείλησε δύο φορές την ΑΕΛ, αλλά στο ποδόσφαιρο μετρά ποιος είναι πιο ουσιαστικός. Από τη στιγμή που οι Χανιώτες δεν κατάφεραν να προηγηθούν στο 10΄ με την εξαιρετική επέμβαση του Μπόζοβιτς στην προβολή του Γκρέλτσακ και στο 12΄ με τον Ενσικουλού να αστοχεί απέναντι από τον γκολκίπερ των Θεσσαλών, οι «βυσσινί» κόντρα στη ροή του αγώνα πήραν το προβάδισμα.

Ο Κριζμάν στο 21΄ κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μετά τη σέντρα του Γουάλας και να «παγώσει» τα Περιβόλια, καθώς μέχρι τότε οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που είχαν το «πάνω χέρι» και πίεζαν για το γκολ.

Στο 31΄ ο Ντεβέσα έπεσε στην περιοχή πριν πλασάρει τον Μπόζοβιτς, οι Χανιώτες ζήτησαν πέναλτι, αλλά το ριπλέι δικαίωσε το διαιτητή του ματς.

Πάνω κάτω στον ίδιο ρυθμό κύλησε και το δεύτερο ημίχρονο, με την ΑΕΛ να μην κινδυνεύει, εκτός από το σουτ του Ενσικουλού στο 47΄ που απεσόβησε με γροθιές ο γκολκίπερ της ΑΕΛ. Η ομάδα του Φυντάνη, μάλιστα, ήταν εκείνη που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για να «καθαρίσει» το ματς στο 71΄, αλλά η ασίστ του Λεοζίνιο προς τον Κριζμάν δεν έφερε αποτέλεσμα, μιας και απομάκρυναν την τελευταία στιγμή οι αμυντικοί του Πλατανιά.

Οι γηπεδούχοι έχασαν απίστευτη ευκαιρία στις καθυστερήσεις, με τον Ενσικουλού να πλασάρει, αλλά ο Κούσας απομάκρυνε πάνω στη γραμμή.

Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Κίτρινες: Ρέντζας, Μπούτνικ, Δημούτσος – Μπόζοβιτς, Λαγός, Κούσας

Οι ενδεκάδες:
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος):
Κοκκαλάς, Κρος, Γκρζέλτσακ, Στάθης, Κοροβέσης, Πατράλης, Πλιάτσικας, Πριντέτα (77΄ Παπανικολάου), Ενσικουλού, Ντεβέσα (77΄ Δημούτσος), Στόιτσεφ (53΄ Μπούτνικ)
ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Φάρκας (61΄ Κούσας), Γουάλας, Άντονι, Αγκάνοβιτς, Κριζμάν, Ναζλίδης (90+1΄ Περόνε), Λεοζίνιο (80΄ Λαγός), Ντέλετιτς

Θέμης Τόγιας, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: