Επαφές Νικόλα στις Βρυξέλλες: Συναντήσεις με Μογκερίνι, Πιτέλα και Τίμερμανς




Ξεκίνησε σήμερα τις επαφές του στις Βρυξέλλες ο Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νικόλας Παπαδόπουλος συμμετέχοντας στις εργασίες του συνεδρίου για το Μέλλον μιας Προοδευτικής Ευρώπης που διοργάνωσε το Κόμμα Ευρωπαίων Σοσιαλιστών & Δημοκρατών (S&D).

Βασική εισηγήτρια του συνεδρίου ήταν η κα. Φεντερίκα Μογκερίνι, Ανώτατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας με την οποία ο κ. Παπαδόπουλος είχε ολιγόλεπτη συνάντηση.

Στο περιθώριο του συνεδρίου ο Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον κ.Τζιάνι Πιτέλλα, Πρόεδρο της Ομάδας του S&D στο Ευρωκοινοβούλιο και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ.Φράνς Τιμμερμάνς.

Στις συναντήσεις αυτές έγινε διεξοδική συζήτηση του Κυπριακού και της πορείας των Εύρω-Τουρκικών σχέσεων, όπου o κ. Παπαδόπουλος παρουσίασε τους βασικούς άξονες της Νέας Στρατηγικής για την Κυπριακή Δημοκρατία και τη λύση του Κυπριακού.

Ο Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη στήριξή του στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να επιβληθεί πάγωμα στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας ως μοχλός πίεσης προς την κυβέρνηση Ερντογάν.

Ανέλυσε επίσης τις θέσεις του για φλέγοντα ζητήματα ευρωπαϊκής πολιτικής, υποστηρίζοντας την εμβάθυνση των ευρωπαϊκών θεσμών οικονομικής διακυβέρνησης και την επιτάχυνση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε. στο πλαίσιο της PESCO (Permanent Structured Cooperation on Defense).

Αύριο, Πέμπτη 19 Οκτωβρίου ο κ. Παπαδόπουλος θα μιλήσει σε ειδική θεματική ενότητα του συνεδρίου για θέματα των εξωτερικών σχέσεων της Ε.Ε., ενώ θα συμμετάσχει σε όλες τις συνεδρίες της ολομέλειας όπου θα μιλήσει ο ηγέτης του βρετανικού εργατικού κόμματος Τζέρεμι Κόρμπυν. Στο περιθώριο του συνεδρίου ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιέρ Μοσκοβισί και τον Πρωθυπουργό της Μάλτας Ιωσήφ Μουσκάτ.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 18/10/2017 20:05

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: