“Έχουμε κοινά συμφέροντα και αξίες” επεσήμανε ο Τσίπρας: “Μπορούμε” να βοηθήσουμε με πολλούς τρόπους τόνισε ο Τραμπ




Ο Αλέξης Τσίπρας στην διευρυμένη συνάντηση είπε ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας σε μια πολύ σημαντική περιοχή και ότι “έχουμε κοινά συμφέροντα και αξίες”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο twitter με φωτογραφία από την αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου όπου πραγματοποιείται η διευρυμένη συνάντηση.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος Τραμπ είχε δηλώσει ότι θα «υπάρξει αναβάθμιση των F-16» τονίζοντας ότι «Θα έχουμε συναντήσεις και γεύμα εργασίας, θα συζητήσουμε και επιπλέον τρόπους για να βοηθήσουμε την Ελλάδα και η Ελλάδα να βοηθήσει εμάς».

Υποδεχόμενος τον Αλέξη Τσίπραστο Οβάλ Γραφείο του στον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής υπογράμμισε: «Όπως γνωρίζετε η Ελλάδα έχει περάσει από πολλές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια, αλλά κάνει σπουδαίο έργο για να επιστρέψει και σίγουρα θα επιστρέψει».

«Κι εμείς» συνέχισε ο κ. Τραμπ «συνεργαζόμαστε σε πολλούς και διάφορους τομείς όπως είναι η αναβάθμιση του στόλου των F-16».

«Έχουμε μια μακροχρόνια σχέση, έχουμε υπάρξει καλοί φίλοι και σύμμαχοι» πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε πάρα πολύ εποικοδομητική συνάντηση. Είμαι βέβαιος για τη στρατηγική συνεργασία και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να ενισχύσουμε αυτή τη συνεργασία» απάντησε ο κ. Τσίπρας ευρισκόμενος εξ ευωνύμων του προέδρου Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, αναφέρει χαρακτηριστικά το Πρώτο Θέμα.

«Είμαι πάρα πολύ ευτυχής που βρίσκομαι εδώ» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Το obamacare είναι ημιθανές, πνέει τα λοίσθια, οι άνθρωποι δεν το χρησιμοποιούνε, το obamacare είναι μια ντροπή για το έθνος μας» είπε ο πρόεδρος Τραμπ απαντώντας σε σχετική ερώτηση Αμερικανού δημοσιογράφου.

Δηλώσεις Τραμπ – Τσίπρα στη διευρυμένη…

Την εξαιρετική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας επισήμανε ο Αμερικανός Πρόεδρος κατά την έναρξη των διευρυμένων συνομιλιών των δύο χωρών. Έχετε κάνει πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα , είπε ο κ. Τραμπ στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ αναφερθείς στο ρεκόρ που έχει καταγράψει η Ελλάδα στον τουρισμό, σχολίασε ότι πρέπει να δοθούν τα εύσημα γι’ αυτό στον πρωθυπουργό. «Είμαστε μαζί σας», σημείωσε.

«Είστε στην αίθουσα του υπουργικού Συμβουλίου, ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν εδώ. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις. Η σχέση των χωρών μας είναι εξαιρετική είναι μια σχέση πολλών ετών, έχουν περάσει πάρα πολλά. Σας συγχαίρω για όλα όσα έχετε περάσει, ειδικά στο πεδίο του τουρισμού έχετε μια πολύ σημαντική ανάκαμψη με νούμερα ρεκόρ. Έχουμε πολλούς φίλους στην Ελλάδα και είμαστε μαζί σας πραγματικά και είναι τιμή μας να σας έχουμε εδώ σήμερα», είπε ο Πρόεδρος Τραμπ, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα Κατά την έναρξη της συνάντησης των διευρυμένων συνομιλιών μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Αμερικανού προέδρου.

«Ανυπομονούμε για τις συζητήσεις και τη συνεργασία» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, για να σημειώσει ότι «είναι μοναδική στιγμή για να ενισχύσουμε την στρατηγική μας συμμαχία και συνεργασία». Υπογράμμισε ότι «Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή». Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο η ομορφότερη χώρα στην περιοχή, αλλά και η πιο σταθερή στην περιοχή. «Ανυπομονούμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας γιατί έχουμε κοινές αξίες και κοινά συμφέροντα στην περιοχή», είπε. Ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και πρόσθεσε: «Και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε την Ελλάδα, είστε πάντα ευπρόσδεκτος στην Ελλάδα». Επισήμανε την έντονη ελληνική παρουσία στις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι οι Έλληνες στις ΗΠΑ παίζουν κρίσιμο ρόλο στην οικονομία και στην πολιτική.

Τι είπε το Γαλλικό πρακτορείο…

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσινγκτον και τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε και το Γαλλικό Πρακτορείο σε ανταπόκρισή του από την αμερικανική πρωτεύουσα.

Ειδικότεραμ το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος Τραμπ υποδεχόμενος τον Αλέξη Τσίπρα στο Οβάλ Γραφείο, όπου σημείωσε ότι “κάνετε σπουδαία δουλειά για την ανάκαμψη της χώρας” και “η Ελλάδα “θα επιστρέψει”, χαρακτηρίζοντας τους Έλληνες “πραγματικούς φίλους, πιστούς φίλους και συμμάχους”.

Περισσότερες ειδήσεις ΗΠΑ εδώ
Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

Με στοιχεία 17/10/2017 20:28
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: