“Ραντεβού” με τους δολοφόνους είχε ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος: Καταδικάζει την άνανδρη πράξη η Βουλή




Με κάποια υπόθεση που χειριζόταν τον τελευταίο καιρό φαίνεται πως έχει σχέση η εν ψυχρώ δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές της Ασφάλειας, σύμφωνα με μαρτυρία συνεργάτη του δικηγόρου, ο οποίος ήταν στο γραφείο, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του είπε ότι είχε ραντεβού με δύο πελάτες, οι οποίοι έφτασαν γύρω στις 19.00 και χτύπησαν το κουδούνι της εισόδου.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος τους άνοιξε και ανέβηκαν στο γραφείο του, όπου και οι τέσσερις κάθισαν στην αίθουσα συσκέψεων.

Όπως λέει ο συνεργάτης του θύματος, οι πελάτες ήταν πιθανότατα αλλοδαποί, γιατί μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά και φυσικά είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους.

Όταν κάθισαν ο ένας από τους επισκέπτες ζήτησε από τον συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να τους αφήσει μόνους, γι’ αυτό πήγε στο διπλανό γραφείο.

Ξαφνικά άκουσε πυροβολισμούς και έτρεξε να δει τι είχε συμβεί. Ο δικηγόρος ήταν νεκρός πάνω στο τραπέζι των συσκέψεων, ενώ οι δράστες είχαν εξαφανιστεί.

Ο συνεργάτης του θύματος, σοκαρισμένος ειδοποίησε την Αστυνομία. Ο 52χρονος έχει δεχτεί πιθανότατα μία σφαίρα στην κοιλιακή χώρα και μία στο κεφάλι, αλλά αυτό θα διακριβωθεί από την νεκροψία που θα κάνει ο ιατροδικαστής που μέχρι πριν από λίγο αναμενόταν στο σημείο.

Οι αστυνομικοί συλλέγουν πληροφορίες και συγκεντρώνουν υλικό από κάμερες στην περιοχή, που πιθανόν έχουν καταγράψει τους δράστες και το μέσο με το οποίο διέφυγαν, ενώ διενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και την σύλληψή τους.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε από την πρώτη στιγμή τηλεφωνικά με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν.Τόσκα για τη δολοφονία δικηγόρου στο κέντρο της Αθήνας και ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Έντονη καταδίκη από το Προεδρείο της Βουλής

Με την αναγγελία του θανάτου του υιού του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Νώντα Ζαφειρόπουλου, τον λόγο πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας για να εκφράσει τον αποτροπιασμό του, να εκφράσει την βαθιά θλίψη της παράταξης για τον αδόκητο θάνατο ενός εξέχοντος στελέχους της ΝΔ, και αγωνιστή όπως ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.

“Το χέρι αυτών των άνανδρων, δεν το όπλισε κάποια σκοτεινή δύναμη αλλά η καθημερινή ποιότητα της πολιτικής ζωής και του δημόσιου βίου που συνεχώς ξεπέφτει και χάνει σε αξία και αρχές. Αυτά τα φαινόμενα θεωρώ ότι θα πρέπει να στηλιτεύονται να στιγματίζονται και να οδηγούν σε μια ενδυνάμωση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων σε ένα κοινό μέτωπο απέναντι σε αυτούς που υπονομεύουν κάθε αρχή κοινοβουλευτισμού και κάθε έννοια Δημοκρατίας. Η λαϊκή κυριαρχία πραγματικά με τέτοιου είδους πράξεις, άνανδρες, φτωχαίνει και είναι εδώ σε αυτήν την αίθουσα που αντί να δίνουμε το παράδειγμα μιας αντιπαράθεσης με βάση επιχειρήματα, δυστυχώς καθημερινά ακούμε από όλες τις πτέρυγες της βουλής να φτωχαίνει κυριολεκτικά, να συρρικνώνεται ο κοινοβουλευτικός λόγος και να αντικαθίσταται από ύβρεις από καθημερινά επεισόδιά μιας συμπεριφοράς η οποία δεν έχει να κάνει με τις παραδόσεις του κοινοβουλευτισμού που ουσιαστικά σε αυτήν εδώ την αίθουσα και μεγαλύνθηκαν και εδραιώθηκαν για πολλές δεκαετίες” ανέφερε ο Κώστας Τζαβάρας.

Την οδύνη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και την απέχθεια για την στυγερή δολοφονία, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Νίκος Ξυδάκης ο οποίος ωστόσο ζήτησε “να μην βιαστούμε να της δώσουμε πολιτικό χρώμα”. “Είναι μια δολοφονία δεν έχουμε καμία ανακοίνωση επίσημη απ’ τις αρχές, κανένα επίσημο ανακοινωθέν, δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί. Αν ο δολοφονηθείς ήταν μέλος της ΝΔ, συλλυπούμεθα την ΝΔ, αλλά ως εκεί. Ας περιμένουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, ας μην δώσουμε κανένα πολιτικό χρώμα”, είπε ο κ. Ξυδάκης.

Τα συλλυπητήρια του, εκ μέρους του Ποταμιού και την καταδίκη της δολοφονίας, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Αμυράς.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

12/10/2017 21:41
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: