Δεν ζητάμε άλλα μέτρα από την Ελλάδα ξεκαθάρισε η Λαγκάρντ: Βράχος και γίγαντας ο Σόιμπλε!

International Monetary Fund Manging Director Christine Lagarde. IMF Staff Photo, Stephen JaffeInternational Monetary Fund Manging Director Christine Lagarde. IMF Staff Photo, Stephen Jaffe

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν ζητά νέα μέτρα από την Ελλάδα, εκτός όσων περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα, δήλωσε η Γενική Διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου του Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

«Αναγνωρίζω την πολύ δουλειά που έγινε και τις τεράστιες προσπάθειες από τον ελληνικό λαό και είναι εντυπωσιακό», είπε η κ. Λαγκάρντ ξεκινώντας τη δήλωσή της.

«Δεν ζητάμε κανένα νέο μέτρο, πέραν από αυτά που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την κ. Λαγκάρντ, δεν υπάρχει υποχώρηση στην απαίτηση για ελάφρυνση του χρέους, λέγοντας ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις με τους Ελληνες δανειστές.

«Συμφωνήσαμε τον Ιούλιο σε ένα πρόγραμμα που υπόκειται στην απαίτηση για ελάφρυνση χρέους. Το ΔΝΤ ανέφερε πάντοτε πως η ελάφρυνση χρέους είναι απαραίτητη. Συνεχίζουμε τις συζητήσεις με όλους για να διασφαλίσουμε ότι η βιωσιμότητα του χρέους θα γίνει έγκαιρα. Εμείς ως κουαρτέτο πρέπει να συζητήσουμε για την ελάφρυνση χρέους και ποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν», ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν την φοβίζει ότι το Ταμείο θα χάσει επιρροή από τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, είεπ:

«Δεν έχω κανένα φόβο, έχω προσδοκίες. Έχοντας υπάρξει υπουργός Οικονομικών που δούλεψε με το ΔΝΤ και τώρα επικεφαλής του ΔΝΤ ξέρω ότι η συνεργασία χρειάζεται. Θα συνεχιστεί με τρόπο που θα αποφασίσουν οι Ευρωπαίοι.Στο παγκόσμιο δίχτυ ασφαλείας πρέπει να είναι το ΔΝΤ στο κέντρο, αυτό είναι το καθήκον μας».

Τέλος μίλησε με πολύ όμορφα λόγια τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών της Γερμανόιας. Εξέφρασε λύπη για την αποχώρησή του και τον χαρακτήρισε ως «βράχο και γίγαντα», αλλά και ως σκληρό συνομιλητή.

Be the first to comment on "Δεν ζητάμε άλλα μέτρα από την Ελλάδα ξεκαθάρισε η Λαγκάρντ: Βράχος και γίγαντας ο Σόιμπλε!"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*