Δεν πέτυχε όσα έπρεπε ο Τσίπρας σε ΗΠΑ, επιβεβλημένη η κίνηση για F-16, λέει ο Κουμουτσάκος




«Η ΝΔ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές με εφικτό στόχο την αυτοδυναμία» δηλώνει στη συνέντευξή του ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος και βλέπει «πολύ θετικά τις αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ».

Σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση των F-16, ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρει πως η ΝΔ την έχει χαρακτηρίσει επιβεβλημένη, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι «υπάρχουν συγκεκριμένα ερωτήματα από τη ΝΔ, όπως πόσο θα κοστίσει η συμφωνία, πόσα αεροσκάφη αφορά, εάν υπάρχουν αντισταθμιστικά και εάν θα εμπλακεί η ελληνική αμυντική βιομηχανία». Για τους παραπάνω λόγους, ο κ. Κουμουτσάκος εκτιμά ότι «η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει ποιος είναι και πώς διαμορφώνεται ο λογαριασμός».

Ερωτηθείς συνολικά για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο κ. Κουμουτσάκος εκφράζει την άποψη ότι «ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να πετύχει μια συνολική εμβάθυνση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, αναβάθμιση της διμερούς συνεργασίας και απτά οφέλη για εθνικά μας θέματα» ωστόσο, όπως λέει, κατέληξε μόνο στην επιβεβλημένη αναβάθμιση των F-16.

Μιλώντας για την ατζέντα της κυβέρνησης και ερωτηθείς εάν νιώθει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «κλέψει» την ατζέντα της ΝΔ μιλώντας για επενδύσεις, ο τομεάρχης Εξωτερικών υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση υιοθετεί στα λόγια μια ατζέντα μόνο και μόνο για να παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία» και εκφράζει την άποψη ότι «δεν γίνεται πιστευτή από κανέναν, ούτε από τους επενδυτές».

Αναφερόμενος στη δημόσια τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ, για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο Γιώργος Κουμουτσάκος δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η ΝΔ είναι σταθερά συνεπής και με τις αρχές της και με τις εθνικές στρατηγικές επιλογές που η ίδια θεμελίωσε».

Στην ερώτηση για το «εάν πλησιάζει η ώρα για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ και για το ποια στάση θα κρατήσει το κόμμα του εάν προκύψει το θέμα» ο κ. Κουμουτσάκος δηλώνει ότι η «στάση της ΝΔ είναι δεδομένη από το Βουκουρέστι και τη σθεναρή στάση του Κώστα Καραμανλή».

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

22/10/2017 09:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: