Απλώνεται η φωτιά; Ισραηλινή επίθεση κατά συριακής συστοιχίας πυραύλων που έβαλλε κατά αναγνωριστικού




Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε επίθεση και κατέστρεψε  συριακή συστοιχία πυραύλων ανατολικά της Δαμασκού απαντώντας στην εκτόξευση πυρών προς την κατεύθυνση ισραηλινών αεροσκαφών τα οποία συμμετείχαν σε αναγνωριστική αποστολή πάνω από τον Λίβανο, δήλωσε εκπρόσωπος της αεροπορίας.

Τα αεροπλάνα δεν επλήγησαν από τα πυρά και επέστρεψαν στη βάση τους, δήλωσε ο συνταγματάρχης Τζόναθαν Κονρίκους. Η συριακή συστοιχία «εξουδετερώθηκε», είπε.

«Απ΄όσο γνωρίζει» είναι η πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στη Συρία το 2011 που οι Σύροι εκτοξεύουν πυρά προς την κατεύθυνση ισραηλινών αεροσκαφών που υπερίπτανται του Λιβάνου.

«Καθιστούμε το συριακό καθεστώς υπεύθυνο για αυτά τα αντιαεροπορικά πυρά και για κάθε επίθεση που προέρχεται από τη Συρία», προειδοποίησε.

Όμως, πρόσθεσε, το Ισραήλ θεωρεί πως είναι προς το «κοινό συμφέρον» η διατήρηση της «σχετικής σταθερότητας» στην περιοχή και δεν έχει «καμία πρόθεση να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση».

Αφότου ξέσπασε η συριακή κρίση, το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στη Συρία εναντίον αυτοκινητοπομπών που μετέφεραν όπλα που προορίζονταν για τη Χεζμπολάχ, σύμφωνα με ισραηλινό στρατηγό. Το λιβανικό σιιτικό κίνημα είναι στρατιωτικός σύμμαχος του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

16/10/2017 13:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Ιερουσαλήμ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: