Ζωντανός ο Μπαγκντάντι: «Όταν τον εντοπίσουμε απλώς θα τον σκοτώσουμε» τονίζει αμερικανός στρατηγός




O ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, πιθανότατα παραμένει ζωντανός και κρύβεται στην Κοιλάδα του Ποταμού Ευφράτη, ανέφερε ο Αμερικανός Αντιστράτηγος, Στέφεν Τοουσέντ, Διοικητής του διεθνούς στρατιωτικού συνασπισμού που μάχεται το ΙΚ στο Ιράκ και την Συρία, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ειδικότερα ανέφερε: «Τον αναζητούμε κάθε μέρα, Δεν νομίζω πως είναι νεκρός». Παραδέχθηκε ότι δε έχει κανένα στοιχείο για το που ακριβώς βρίσκεται ο Μπαγκντάντι, αλλά υποστηρίζει πως μπορεί να διέφυγε με πολλούς άλλους άνδρες του Ι.Κ στην περιοχή του Ευφράτη, η οποία εκτείνεται από τη Συρία στο Ιράκ, αφού ο διεθνής στρατιωτικός συνασπισμός και τοπικές Δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει επίθεση στις πόλεις Μοσούλη, Ρακκά και Ταλ Αφάρ. .

Ο Τοουσέντ δήλωσε ότι: «το τελευταίο σημείο αντίστασης του ΙΚ θα είναι η κοιλάδα του Ποταμού Ευφράτη. Όταν τον εντοπίσουμε απλώς θα προσπαθήσουμε να τον σκοτώσουμε πρώτα. Δεν αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε να τον συλλάβουμε».

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανέφερε στα μέσα Ιουνίου ότι ακούστηκε από ανώτερους ηγέτες του ΙΚ στην συριακή επαρχία Ντείρ Εζόρ πως ο Μπαγκντάντ ήταν νεκρός, ενώ ο ρωσικός Στρατός την ίδια περίοδο είχε δηλώσει ότι επιδιώκει να επαληθεύσει το αν τον σκότωσε το Μάιο σε αεροπορική επιδρομή στη Συρία.

Ο Τοουσέντ με την σειρά του ανέφερε: «Δεν έχω διαπιστώσει πειστικές αποδείξεις, πληροφορίες ασφάλειας, ή ανοικτές πηγές ή άλλες φήμες πως είναι νεκρός. Υπάρχουν επίσης κάποιες ενδείξεις στους διαύλους των Υπηρεσιών Πληροφοριών πως εξακολουθεί να είναι ζωντανός».

Με στοιχεία από την αγγλόφωνη έκδοση AFP (Agence France-Presse), 01/09/17

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: