Τζιχαντιστές του ΙΚ σκότωσαν δύο Ρώσους στρατιώτες κοντά στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ στη Συρία




Δύο Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από βλήματα όλμου που ερρίφθησαν από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Ένας από τους στρατιώτες σκοτώθηκε επί τόπου, ενώ ο δεύτερος υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε.

«Οι στρατιώτες συνόδευαν μια αυτοκινηπομπή του ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης στη Συρία. Καθώς ταξίδευαν στην επαρχία της Ντέιρ Εζόρ δέχθηκαν βλήματα όλμου που εκτόξευσαν τρομοκράτες του ΙΚ», υπογράμμισε η ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο στρατός έχει φθάσει σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από τον θύλακα που πολιορκεί το Ισλαμικό Κράτος στην Ντέιρ αλ-Ζορ

Ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του έχουν φθάσει σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από έναν υπό κυβερνητικό έλεγχο θύλακο που πολιορκείται από το Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ, σύμφωνα με τη συριακή δημόσια τηλεόραση.

Με μια απότομη κίνηση μέσα από τις γραμμές των τζιχαντιστών, ο στρατός και οι σύμμαχοί του έφθασαν κοντά στην πόλη αυτή στον Ευφράτη, όπου το Ισλαμικό Κράτος έχει περικυκλώσει μια φρουρά του στρατού και 93.000 αμάχους εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια.

04/09/2017 22:38
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Sputnik-AFP, Μόσχα, Russian Federation
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters, Βηρυτός, Lebanon

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: