Αγνόησε το ΝΑΤΟ ο Ταγίπ Ερντογάν: Η Τουρκία δεν ενημέρωσε για την αγορά των ρωσικών S-400!

NATO Secretary General Jens Stoltenberg (C) speaks with French troops during a visit to Estonian Defence Forces 1st Infantry Brigade and NATO enhanced Forward Presence Battle Group located in Tapa, Estonia. EPA, Valda KalninaNATO Secretary General Jens Stoltenberg (C) speaks with French troops during a visit to Estonian Defence Forces 1st Infantry Brigade and NATO enhanced Forward Presence Battle Group located in Tapa, Estonia. EPA, Valda Kalnina

H Τουρκία δεν έχει ενημερώσει το ΝΑΤΟ για τις λεπτομέρειες της αγοράς των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400, δήλωσε στο πρακτορείο TASS στις Βρυξέλλες εκπρόσωπος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

«Στην παρούσα φάση ούτε ένας σύμμαχος του ΝΑΤΟ δεν χρησιμοποιεί τους S-400. Το ΝΑΤΟ δεν το ενημέρωσαν για τις λεπτομέρειες της αγοράς» δήλωσε ο εκπρόσωπος, σχολιάζοντας την απόφαση της Άγκυρας να αγοράσει από την Ρωσία συστήματα S-400.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος της Συμμαχίας υπογράμμισε ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ λαμβάνουν αυτοτελώς αποφάσεις για τους εξοπλισμούς που θα αγοράσουν.

«Ποιά οπλικά συστήματα θα αγοράσουν είναι ζητήματα που αποφασίζουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι. Για το ΝΑΤΟ σημασία έχει τα οπλικά συστήματα που αγοράζουν οι σύμμαχοι, να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κοινού. Η δυνατότητα συνεργασίας των ενόπλων δυνάμεων μας έχει θεμελιώδη σημασία για το ΝΑΤΟ, ώστε να μπορούμε να διευθύνουμε τις επιχειρήσεις μας και τις αποστολές μας», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ.

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ. ΠΟΡΕΙΑ ΡΗΞΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

13/09/2017 17:35
ΑΠΕ-ΜΠΕ,TASS
Βρυξέλλες

Be the first to comment on "Αγνόησε το ΝΑΤΟ ο Ταγίπ Ερντογάν: Η Τουρκία δεν ενημέρωσε για την αγορά των ρωσικών S-400!"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*