Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο και με ελικόπτερα: Αναβαθμίζουν τις προκλήσεις




Η σημερινή προκλητική συμπεριφορά των Τούρκων στο Αιγαίο είχε μια ιδιομορφία, η οποία έχει προκαλέσει προβληματισμό στους ιθύνοντες, διότι μεταξύ των πτητικών μέσων που πραγματοποίησαν παραβάσεις του FIR Αθηνών και παραβιάσεις του EEX περιλαμβανόταν και δύο ελικόπτερα.

Ειδικότερα εισέβαλαν δύο σχηματισμοί μαχητικών αεροσκαφών (2 x 2 F-16) και τρία μεμονωμένα αεροσκάφη, ένα CN-235 Ναυτικής Συνεργασίας – Συλλογής Πληροφοριών και δύο ελικόπτερα.

Oι παραβιάσεις και παραβάσεις καταγράφηκαν στο βοειοανατολικό και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, και όπως είθισται αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίστηκαν από τα ελληνικά μαχητικά κατά πάγια ελληνική πρακτική.

Ο αριθμός των παραβιάσεων του ΕΕΧ ήταν δύο οι οποίες όμως πραγματοποιήθηκαν από τα ελικόπτερα, ενώ οι παραβάσεις του FIR έφθασαν τις 7 και έγιναν από τα τέσσερα F-16 και το C-235.

To γεγονός των παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου Χώρου από τα τουρκικά ελικόπτερα, δεικνύει ένα διαφοροποιημένο «παιχνίδι» φθοράς, όπου βάζοντας δύο ελικόπτερα να μπαινοβγαίνουν στον ΕΕΧ αναγκάζει τα ελληνικά μαχητικά να διασχίζουν το Αιγαίο για να τα αναχαιτίσουν.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

Με στοιχεία ΓΕΕΘΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: