Το ελληνικό πρόγραμμα στο επόμενο Eurogroup: Ενημέρωση προόδου από Ευκλείδη και θεσμούς




To ελληνικό πρόγραμμα επιστρέφει στην ατζέντα του eurogroup και συγκεκριμένα στη συνεδρίαση του Ταλίν, ανακοίνωσε η προεδρία του Συμβουλίου.

Αναλυτικά, καταγράφεται ότι ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Ευκλείδης Τσακαλώτος, και οι θεσμοί (η Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο ESM και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) θα ενημερώσουν την Ευρωομάδα σχετικά με την πρόοδο όσον αφορά το εν εξελίξει πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας καθώς και για τα σχέδια που συνδέονται με την επικείμενη τρίτη επανεξέταση του προγράμματος, ανακοίνωσε πριν από λίγο η προεδρία του eurogroup.

Επιπλέον και σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα θέματα, οι υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την έννοια της οικονομικής ανθεκτικότητας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση και θα εξετάσουν ποιοι τομείς πολιτικής πρέπει να αντιμετωπιστούν στην ευρωζώνη για την ενίσχυση της οικονομικής ανθεκτικότητας. Η συζήτηση αυτή θα αποτελέσει τον οδηγό των θεματικών συζητήσεων της Ευρωομάδας σχετικά με την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας στο μέλλον.

Το Συμβούλιο σημειώνει ότι η οικονομική ανθεκτικότητα αφορά την ικανότητα μιας χώρας να αποτρέπει και να αντιμετωπίζει οικονομικές διαταραχές. “Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη ζώνη του ευρώ, όπου οι χώρες μοιράζονται ένα κοινό νόμισμα και είναι σε μεγάλο βαθμό αλληλένδετες, η δε έλλειψη οικονομικής ανθεκτικότητας σε μια χώρα μπορεί γρήγορα να επιφέρει σοβαρές συνέπειες σε άλλες οικονομίες της ζώνης του ευρώ”, καταλήγει η ατζέντα του eurogroup.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου – Βέλγιο/Βρυξέλλες 11/09/2017 16:23

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: