Τις Ην. Πολιτείες κατηγορεί …γενικώς η Μόσχα για τον θάνατο Ρώσου στρατηγού στην Συρία

Ο Ρώσος αντιστράτηγος Ασάποφ που σκοτώθηκε στην Συρία. Φωτογραφία via Twitter.Ο Ρώσος αντιστράτηγος Ασάποφ που σκοτώθηκε στην Συρία. Φωτογραφία via Twitter.

Ο θάνατος του Ρώσου στρατηγού Βαλέρι Ασάποφ στην Συρία, ο οποίος σκοτώθηκε από πυρά τρομοκρατών, υπήρξε αποτέλεσμα της διπρόσωπης πολιτικής που ακολουθούν οι ΗΠΑ στην χώρα αυτή, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.

«Η τραγωδία, της οποίας υπήρξαμε μάρτυρες, ο θάνατος του Ρώσου διοικητή, είναι το τίμημα, η αιματηρή ανταμοιβή, της διπρόσωπης αμερικανικής πολιτικής (στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας)» , δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ριαμπκόφ, επισημαίνοντας ότι οι ενέργειες των ΗΠΑ στο Ντείρ ελ Ζορ δείχνουν ότι για την Ουάσιγκτον, σε αρκετές περιπτώσεις οι γεωπολιτικούς της στόχοι είναι πιο σημαντικοί από τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας τον οποίο επικαλούνται.

«Το γεγονός, δυστυχώς είναι προφανές και πολύ ανησυχητικό» δήλωσε ο Ριαμπκόφ, τονίζοντας ότι «έχουμε πεισθεί για μια ακόμη φορά για το ότι, η αμερικανική πλευρά, διακηρύσσοντας, ότι ενδιαφέρεται να εξαλειφθεί το “Ισλαμικό Κράτος” και να νικήσει τους τρομοκράτες στην Συρία, με ορισμένες ενέργειες της, δείχνει το εντελώς αντίθετο και συγκεκριμένα ότι μερικοί πολιτικοί και γεωπολιτικοί στόχοι, έχουν μεγαλύτερη σημασία για την Ουάσιγκτον».

Παράλληλα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το αν υπάρχουν επαφές μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον για την κατάσταση στην περιοχή Ντέιρ ελ Ζορ, επεσήμανε ότι οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί στρατιωτικοί συνεχίζουν να έχουν “ενατικές επαφές και σε διαφορα επίπεδα” για την κατάσταση στην περιοχή.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΔΩ

25/09/2017 18:06
ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS, Reuters, Ria Novosti
Μόσχα

Be the first to comment on "Τις Ην. Πολιτείες κατηγορεί …γενικώς η Μόσχα για τον θάνατο Ρώσου στρατηγού στην Συρία"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*