Πυλώνας σταθερότητας η συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου: Το Εβραϊκό Λόμπι στην Αθήνα




Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδης, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (AJC), David Harris, και την Διευθύντρια του Γραφείου της οργάνωσης στο Ισραήλ, Avital Leibovich. Την αντιπροσωπεία της AJC συνόδευαν ο Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος (ΚΙΣΕ), Δαυίδ Σαλτιέλ, και ο Α’ Αντιπρόεδρος, Βενιαμίν Αλμπάλας.

Οι συνομιλίες διεξήχθησαν σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και επικεντρώθηκαν στις σταθερά ενισχυόμενες διμερείς σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ και Ελλάδας-Ισραήλ, αναδεικνύοντας την κοινή βούληση για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και της μισαλλοδοξίας.

Διαπιστώθηκε η σημασία της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου, η οποία αποδεικνύεται επωφελής για τις τρεις χώρες και ταυτόχρονα αναδεικνύει τον ρόλο της χώρας μας ως πυλώνα σταθερότητας στο περιφερειακό περιβάλλον.

Ο κ. Υφυπουργός ενημέρωσε για την εξέλιξη ειδικότερων θεμάτων που απασχολούν την AJC, όπως η επικείμενη σύσταση Ελληνικής Έκθεσης στο Μουσείο Ολοκαυτώματος στο Άουσβιτς και ο επαναπατρισμός των Αρχείων της Ισραηλιτικής κοινότητας Θεσσαλονίκης, ενώ έγινε ενημέρωση για την διαδικασία υιοθέτησης, από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, του προωθούμενου από την οργάνωση επίσημου ορισμού του αντισημιτισμού από τον Ειδικό Γραμματέα, Ευστάθιο Λιάντη-Λιανό.

Συζητήθηκε ακόμη η ίδρυση Κέντρου Διαπολιτισμικού και Διαθρησκευτικού Διαλόγου στη Θεσσαλονίκη και η διοργάνωση forum ελληνικών και ισραηλινών οργανώσεων νεολαίας για θέματα ενδιαφέροντός τους, όπως η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία.

Περισσότερες ειδήσεις Κόσμος

06/09/2017 20:37
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: