“Θα επαναφέρουμε ευημερία και αξιοπρέπεια”, είπε ο Νικόλας παρουσιάζοντας το επιτελείο του




Τον Φεβρουάριο θα φέρουμε πίσω την αξιοπιστία, την ευημερία και την αξιοπρέπεια αυτού του λαού, δήλωσε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος, σε ομιλία του στα εγκαίνια του κεντρικού εκλογικού του επιτελείου, στο κέντρο της Λευκωσία.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσίασε στελέχη, εθελοντές και υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του από όλα τα κόμματα και πολιτικούς χώρους που συντάσσονται με την υποψηφιότητα του, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Κίνημα Αλληλεγγύη και Κίνημα Πολιτών – Μήνυμα Ελπίδας.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε κατά την ομιλία του ότι στην Κύπρο δεν είχαμε μόνο την κατάρρευση της οικονομίας, αλλά πρώτα και κύρια οδηγηθήκαμε στην καταστροφή γιατί δεν λειτούργησαν οι θεσμοί που έπρεπε να εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, που έπρεπε να υπηρετούν τους πολίτες. «Αντί να υπηρετούν τους πολίτες υπηρετούσαν τα δικά τους προσωπικά, οικονομικά ή και μικροκομματικά συμφέροντα», είπε.

«Θεσμοί όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Κεντρική Τράπεζα, οι τοπικές αρχές, ακόμη και η Γενική Εισαγγελία μας έχουν απογοητεύσει γιατί αλλιώς έπρεπε να είχαν συμπεριφερθεί και αλλιώς έπραξαν επειδή τους καθοδήγησαν άλλες σκοπιμότητες», πρόσθεσε αναφέροντας ότι «στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας βλέπουμε την προσωποποίηση της αναξιοπιστίας ολόκληρου του πολιτικού συστήματος» αλλά και ότι «είναι τραγικό το ότι ακούμε τη λέξη ‘δεσμεύομαι’ και γελάμε».

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «τα βάζουμε με ένα χρηματοοικονομικό κατεστημένο που θέλει να παραμείνει γαντζωμένο στην εξουσία αλλά και ένα δικομματικό κατεστημένο που συνεργάζεται απόλυτα σε πολλαπλά επίπεδα, όπως συνεργάστηκε με τις χρηματοδοτήσεις της Focus, όπως συνεργάστηκε με τη μείωση της χρηματοδότησης των μικρότερων κομμάτων και την αύξηση του εκλογικού μέτρου, στους διορισμούς, στην Κεντρική Τράπεζα, στον Συνεργατισμό, στη Δημόσια Υπηρεσία». Για να προσθέσει ότι «για 4,5 χρόνια ο ΓΓ του ΑΚΕΛ λειτουργούσε ως συνήγορος του Νίκου Αναστασιάδη».

Ο κ. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε την ΕΔΕΚ, το Κίνημα Αλληλεγγύη, το Κίνημα Πολιτών – Μήνυμα Ελπίδας για τη στήριξη στην υποψηφιότητα του και δήλωσε αισιόδοξος ότι σύντομα θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και οι Οικολόγοι, αλλά και όλοι οι πολίτες που συμμερίζονται τις κοινές ανησυχίες και τα κοινά οράματα. «Τον Φεβράρη θα φέρουμε πίσω την αξιοπιστία, την ευημερία και την αξιοπρέπεια αυτού του λαού», τόνισε.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος απάντησε και στον Σταύρο Μαλά για τις δηλώσεις του σε ό,τι αφορά τη διακυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου, λέγοντας πως είναι ξεκάθαρο ότι αν εκλεγεί θα εφαρμόσει την οικονομική πολιτική Δημήτρη Χριστόφια και την πολιτική του Νίκου Αναστασιάδη στο Κυπριακό.

Εκανε λόγο και για δημιουργία ενός φορέα όπου θα μεταφερθεί μέρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων. «Με αυτό τον τρόπο» εξήγησε, «θα μπορέσουμε να διαγράψουμε δάνεια ή μέρος δανείων, να απαλλάξουμε εγγυητές, οι τράπεζες να υποχρεωθούν να αντιμετωπίζουν με επιείκεια τα κυπριακά νοικοκυριά και την κύρια κατοικία». Επιπρόσθετα, συνέχισε, πρέπει να επιδιώξουμε την αποκατάσταση των ζημιών, την αποκατάσταση των κουρεμένων, των αξιόγραφων, των ταμείων προνοίας. Στο πλαίσιο αυτό είπε ότι κατά τις πρώτες 100 μέρες της διακυβέρνησης του θα προχωρήσει σε μια επαναξιολόγηση και αναθεώρησης όλων των μέτρων εξυγίανσης. «Ποια είναι απαραίτητα και πρέπει να συνεχίσουν και ποια πρέπει να αναθεωρηθούν, με πλήρη σεβασμό φυσικά στους δημοσιονομικούς στόχους» είπε.

Παρέθεσε εισηγήσεις για το πώς η οικονομία της Κύπρου μπορεί να γίνει μία οικονομία της γνώσης, της τεχνολογίας και της έρευνας. «Μπορούμε να δούμε θετικά επιτυχημένα παραδείγματα, άλλων χωρών, όπως είναι το γειτονικό Ισραήλ. Να επενδύσουμε στην παιδεία μας, στους νέους μας, στον πληθυσμό μας, στο ένα πλεονέκτημα που έχουμε που μπορεί να μας πάρει μπροστά που είναι ο κόσμος μας, οι γνώσεις μας. Εκεί πρέπει να στοχεύσουμε. Να γίνουμε ένα κέντρο υγείας και όχι να ντρεπόμαστε να περπατήσουμε μέσα στα νοσοκομεία μας λόγω των τριτοκοσμικών συνθηκών που επικρατούν σήμερα. Ένα νέο μοντέλο της κυπριακής οικονομίας που θα λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προσδίδει όφελος και ευρωστία σε όλους τους πολίτες», είπε.

Αναφερόμενος τέλος στο Κυπριακό επέστησε την προσοχή στην πρόθεση, όπως είπε, του Προέδρου Αναστασιάδη εάν επανεκλεγεί. Όπως είπε, «ο κ. Αναστασιάδης έχει ήδη διατυπώσει τη θέση του. Είναι έτοιμος να στείλει επιστολή στον Γ.Γ των Ηνωμένων Εθνών. Μια νέα επιστολή με την οποία θα του λέγει πως είναι έτοιμος να συνεχίσει από εκεί που έμεινε. Να συνεχίσει από την εκ περιτροπής προεδρία. Θα συνεχίσει από τους χρήστες που θα παραμείνουν μέσα στα σπίτια των προσφύγων μας. Θα συνεχίσει από τους έποικους που θα μείνουν όλοι. Θα συνεχίσει με τις τέσσερις ελευθερίες των Τούρκων. Θα συνεχίσει από εκεί που έμεινε και πολύ φοβούμαι είναι έτοιμος να δώσει κι άλλα».

Περισσότερες ειδήσεις Κύπρος εδώ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 12/09/2017 20:40

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: