Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του Ερντογάν για την Κύπρο: Πάλι φταίνε τα θύματα οι Ελληνοκύπριοι




Σε μία λιτή αναφορά, που σύμφωνα με διπλωματικές πηγές χρήζει ερμηνειών, περιορίστηκε η παρέμβαση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.  «Μας λυπεί το γεγονός ότι η συνολική διαπραγματευτική διαδικασία που ξεκίνησε το 2008, τερματίστηκε λόγω της αδιανόητης στάσης των Ελληνοκυπρίων”, είπε.

“Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο για να διασφαλίσουμε ότι οι φυσικοί πόροι που ανακαλύφθηκαν στην Ανατολική Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια, θα εξυπηρετήσουν την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής”, πρόσθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

“Είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε προτάσεις για μια λύση που να σέβεται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων», ήταν η επίμαχη αναφορά του Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος κάλεσε για άλλη μια φορά το Βόρειο Ιράκ να ακυρώσει το δημοψήφισμα της 25ης Ιουλίου για την ανεξαρτησία λέγοντας ότι η απόφαση για δημοψήφισμα μπορεί να αποτελέσει αιτία για νέες συγκρούσεις στην περιοχή.

Αναφερόμενος στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) είπε ότι η Τουρκία έδωσε τον πιο σημαντικό αγώνα εναντίον του με την επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη, ενώ για το YPG (Κούρδοι της Συρίας) είπε ότι δολοφονούν όσους στρέφονται εναντίον τους στις περιοχές της Συρίας που καταλαμβάνουν διαπράττοντας ανθρώπινα εγκλήματα.

Για το προσφυγικό ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι αυτή τη στιγμή η Τουρκία φιλοξενεί πάνω από τρία εκατομμύρια Σύρους και πάνω από 200 χιλιάδες Ιρακινούς, ενώ από τη διεθνή κοινότητα δεν λαμβάνουν αρκετή βοήθεια. Έχουν ξοδέψει 30 δις δολάρια, όπως είπε, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη δεν έδωσε τη βοήθεια που υποσχέθηκε.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν ότι στο γεύμα πριν από τις ομιλίες στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ο Τούρκος Πρόεδρος είχε μια θερμή συνομιλία με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ με τη βοήθεια μεταφραστή.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: