Τα λάθη Αναστασιάδη έκαναν τον Ακιντζί να ζητά επιδιαιτησία, λένε οι Οικολόγοι…




Η προσπάθεια του Ακιντζί, να επαναπροσδιορίσει το πλαίσιο των συνομιλιών, προσπαθώντας να εισάγει χρονοδιαγράμματα και επιδιαιτησία και οι αναφορές του σε Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης την ώρα της επικείμενης επιβολής δασμών στα προϊόντα προς τους εγκλωβισμένους των κατεχομένων, θα έπρεπε να τύχουν συγκεκριμένης καταπελτικής απάντησης από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, αναφέρει μεταξύ των άλλων ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών, το οποίο ουσιαστικά επιρρίπτει ευθύνες στον ΠτΔ για τις κινήσεις στην εξέλιξη του Κυπριακού.

Επίσης “καταγγέλλει” τον Αναστασιάδη ότι “αρκείται στο να παρακολουθεί τις εξελίξεις, επαναλαμβάνοντας αμήχανα την πρόθεση του για επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες. Ίσως τελικά γι αυτό να μην θέλησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να συγκληθεί Εθνικό Συμβούλιο πριν την αναχώρησή του, διότι δε θα είχε ούτε εκεί, οποιονδήποτε σχεδιασμό να παρουσιάσει εν όψει προεδρικών εκλογών”.

Κλείνοντας η ανακοίνωση των Οικολόγων λέει ότι “ο Ακιντζί φαίνεται να περιμένει την επανεκλογή του Ν. Αναστασιάδη για να δει την ολοκλήρωση των τουρκικών σχεδίων για πλήρη έλεγχο του νησιού. Η απραξία και τα λάθη του Προέδρου Αναστασιάδη επιτρέπουν στον Ακιντζί να μιλά καθαρά για επιδιαιτησία, θέτοντας από τώρα ως κόκκινη γραμμή την συνέχιση της παρουσίας των τουρκικών στρατευμάτων”.

Περισσότερες ειδήσεις Κύπρος εδώ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 24/09/2017 12:05

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: