Στη Αθήνα ο Ντάισελμπλουμ για γ’ αξιολόγηση: Συνάντησεις με Τσίπρα, Τσακαλώτο, Χουλιαράκη




Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπου θα έχει συναντήσεις με την πολιτική και οικονομική ηγεσία. Στο επίκεντρο των συναντήσεών του θα βρεθεί η πορεία του ελληνικού προγράμματος και ειδικότερα η τρίτη αξιολόγηση.

Ο επικεφαλής του Eurogroup θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 13:15 στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ λίγο νωρίτερα θα τον υποδεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο ο Προκόπης Παυλόπουλος. Στη συνέχεια ο Γερούν Ντάισελπλουμ θα συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αν. Υπουργό Γιώργο Χουλιαράκη. Επιπλέον, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το απόγευμα θα μιλήσει στο συνέδριο του Economist σε πάνελ, στο οποίο θα συμμετέχει και ο πρώην Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες πριν την άφιξή του στην Ελλάδα, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έστειλε μήνυμα ότι η Ελλάδα θα παραμείνει σε εποπτεία και μετά το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

Στην Αθήνα, πάντως, επικρατεί προβληματισμός μετά τα χθεσινά αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών καθώς η διαφαινόμενη συνεργασία των Χριστιανοδημοκρατών με τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους δημιουργεί ερωτηματικά για τη στάση που θα κρατήσει η νέα γερμανική κυβέρνηση έναντι της Ελλάδας και ειδικά στο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ/Ελλάδα/Αθήνα 25/09/2017 09:17

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: