Σκληρή επίθεση ΕΔΕΚ σε Γιώργο Παπανδρέου για πρόσκληση στον άνθρωπο της Τουρκίας Ακιντζί




“Η συμπεριφορά του κ. Γεώργιου Παπανδρέου έναντι του Κυπριακού Ελληνισμού και γενικά του Ελληνισμού, συνεχίζει αν είναι ιδιαίτερα προκλητική. Ακόμα πιο προκλητική είναι η στάση του έναντι της ΕΔΕΚ και κύρια όλων όσων απορρίψαμε το σχέδιο Ανάν του οποίου ο κ. Παπανδρέου ήταν φανατικός υποστηρικτής”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ.

“Η προώθηση ένταξης σε μια παραπαίουσα Σοσιαλιστική Διεθνή δύο Τουρκοκυπριακών κομμάτων, του ενός ως μέλους και του άλλου ως παρατηρητή, αλλά ακόμα περισσότερο η πρόσφατη πρόσκληση στον κ. Ακιντζί για να παραστεί και να μιλήσει σε συνεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς συνιστά παραβίαση του καταστατικού της οργάνωσης.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο κ. Παπανδρέου ουσιαστικά δεν νομιμοποιείται να είναι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς γιατί δεν εκπροσωπεί κανένα κόμμα που να είναι πλήρες μέλος της οργάνωσης.

Από πλευράς ΕΔΕΚ δεν πρόκειται να αφήσουμε απαρατήρητη τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του και ήδη συζητούμε και διερευνούμε δυνατότητες για ουσιαστικές παρεμβάσεις ώστε να σταματήσει αυτή η συμπεριφορά.

Τέλος, θα πρέπει να τονίσω ότι αυτή η απαξιωτική του στάση έναντι της ΕΔΕΚ χρονολογείται από τον Ιούνιο του 2015 όταν απέστειλα πρόσκληση προς τον κ. Παπανδρέου για να συζητήσουμε διμερή θέματα κοινού ενδιαφέροντος και δεν πήρα ποτέ απάντηση. Σημειώνω πως τη συγκεκριμένη πρόσκληση του την διαβίβασα τον περασμένο Σεπτέμβριο με τον Γενικό Γραμματέα της Οργάνωσης κ. Λουίς Αγιάλα αλλά και πάλι δεν πήρα απάντηση”, καταλήγει.

ΤΟ ΔΗΚΟ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Λανθασμένα και επικίνδυνα μηνύματα στέλλουν οι ενέργειες του Γιώργου Παπανδρέου

Ενάντια στο διεθνές δίκαιο και εχθρική προς την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Κυπριακό Ελληνισμό, είναι η ενέργεια της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του Προέδρου της, Γιώργου Παπανδρέου, να προσκαλέσουν τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακκιντζί, σε εκδήλωση της οργάνωσης στη Νέα Υόρκη.

Όταν:
Ο Ερντογάν αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία, «εκλιπούσα»,
Ο Ακκιντζί προσπαθεί να αυτοπαρουσιάζεται ως «πρόεδρος κράτους»,
Η ψευδοκυβέρνηση των κατεχομένων εξαγγέλλει ότι θα «δασμολογεί» τα αγαθά που στέλλονται από τις ελεύθερες περιοχές στους ηρωικούς εγκλωβισμένους μας, επιδιώκοντας να δώσει στο παράνομο μόρφωμα την εικόνα κρατικής οντότητας,

ο κ. Παπανδρέου, με τις πράξεις του, ενισχύει τις τουρκικές επιδιώξεις και μεθοδεύσεις.

Καταδικάζουμε έντονα την ενέργεια του Γιώργου Παπανδρέου και τον καλούμε να προβεί πάραυτα και δημόσια σε διόρθωση των πράξεων του, που στέλλουν λανθασμένα και επικίνδυνα μηνύματα.

­­ΓΡΑΠΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΛΛΗΚΑ

Ο Γιώργος Παπανδρέου οφείλει να είναι προσεκτικός και να μην επιτρέπει στον Ακιντζή να παίζει παιγνίδια αναβάθμισης του ψευδοκράτους

Αναφορικά με την συνάντηση του πρόεδρου της Σοσιαλιστικής  Διεθνούς , Γιώργου Παπανδρέου με τον τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζή εκείνο που έχει σημασία είναι το γεγονός πως ο κύριος Παπανδρέου όφειλε να είναι πιο προσεκτικός και να μη επιτρέπει στον Μουσταφά Ακκιντζή να παίζει το παιγνίδι αναβάθμισης του ρόλου του και του ψευδοκράτους.

Σημειώνουμε ότι ο κυπριακός λαός παρακολουθεί με μεγάλη δυσαρέσκεια τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κ. Γεώργιο Παπανδρέου, να λειτουργεί κατ’ επανάληψη αντίθετα με τις καταστατικές διατάξεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Η πρώτη φορά ήταν όταν αποδέχθηκε κατά τρόπο παράτυπο τη συμμετοχή δύο τουρκοκυπριακών κομμάτων στη Σοσιαλιστή Διεθνή και  η δεύτερη τώρα με την  πρόσκληση προς  τον κατοχικό ηγέτη, κ. Ακιντζή, για να συμμετάσχει στις εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 23/09/2017 16:38

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: