Σκληρές αερομαχίες στο Αιγαίο: Δεκάδες παραβιάσεις και παραβάσεις από την τουρκική αεροπορία

Σχηματισμός τουρκικών  αεροσκαφών F-16.  Φωτογραφία Τουρκική ΑεροπορίαΣχηματισμός τουρκικών αεροσκαφών F-16. Φωτογραφία Τουρκική Αεροπορία

Σταδιακά φέρεται να αυξάνεται “ποιοτικά” η προκλητική συμπεριφορά των Τούρκων στο Αιγαίο διότι σήμερα εισέβαλαν σε 6 σχηματισμούς (6 x 2 F-16), συνολικά 12 μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία ήταν όλα οπλισμένα.

Ο αριθμός των παραβιάσεων του ΕΕΧ έφθασε τις 15, και των παραβάσεων του FIR τις 12, αλλά το κύριο στοιχείο που δεικνύει την διαφοροποίηση της πρόκλησης είναι το γεγονός ότι σε τέσσερις περιπτώσεις η διαδικασία αναγνώρισης – αναχαίτισης μεταβλήθηκε σε εμπλοκή (αερομαχία) με τα ελληνικά μαχητικά.

Φυσικά κατά πάγια ελληνική πρακτική όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Με στοιχεία ΓΕΕΘΑ

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

1 Comment on "Σκληρές αερομαχίες στο Αιγαίο: Δεκάδες παραβιάσεις και παραβάσεις από την τουρκική αεροπορία"

  1. Apollodoros Apollodorou | September 14, 2017 at 3:40 AM | Reply

    ο Ερντοάν θέλει να προπονίσει όσο το δυνατό ταχύτερα τους νέους του πιλότους γι αυτό μας τους στέλνει κατα κύματα!!! Μήπως να τους “αφήναμε” να σουλατσάρουν λίγο ανενόχλητοι να μην μάθουν να τους έχομε “πιο” του χεριού μας αν χρειαστεί????

Leave a comment

Your email address will not be published.

*