Το Ισλαμικό Κράτος “χτύπησε” και πάλι στο Λονδίνο: Σε εξέλιξη το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των τρομοκρατών




Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που διαπράχθηκε στο σταθμό Parsons Green του δυτικού Λονδίνου, σύμφωνα με το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Amaq

.

Από την πλευρά τους, οι Βρετανικές αρχές “χτενίζουν” κάθε γωνιά της πόλης, για να εντοπίσουν τους τρομοκράτες που τοποθέτησαν τον αυτοσχέδιο μηχανισμό, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 29 άτομα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση.

Το “ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη» για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών της επίθεσης, δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο LBC ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, ενώ η αστυνομία, από την πλευρά της, διευκρίνισε σε ένα δελτίο τύπου ότι η αντιτρομοκρατική μονάδα διεξάγει «ταχείες έρευνες για να ταυτοποιήσει τους υπεύθυνους», προσθέτοντας ωστόσο ότι προς το παρόν δεν έχει προχωρήσει σε «καμία σύλληψη».

Στον απολογισμό που επικαιροποίησαν, οι υπηρεσίες υγείας κάνουν λόγο για 29 τραυματίες, κανέναν σε σοβαρή κατάσταση, που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, οι περισσότεροι έχοντας υποστεί εγκαύματα.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, που διαπράχθηκε στον απόηχο του κύματος επιθέσεων τους τελευταίους μήνες που έχουν συγκλονίσει τη Βρετανία, την ευθύνη των οποίων έχει κυρίως αναλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ο ΤΡΑΜΠ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ «ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΜΕ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε στη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να προσφέρουν τη βοήθειά τους στη Βρετανία για την αποτροπή επιθέσεων, όπως επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Σε μια τηλεφωνική επικοινωνία, ο Τραμπ εξέφρασε τη στήριξή του προς τους τραυματίες και «υποσχέθηκε τη συνέχεια της στενής συνεργασίας με τη Βρετανία με στόχο την αποτροπή επιθέσεων παγκοσμίως οι οποίες στοχοθετούν αθώους πολίτες και στη μάχη κατά του εξτρεμισμού» τόνισε η αμερικανική προεδρία.

Περισσότερες ειδήσεις Κόσμος εδώ

15/09/2017 22:03
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters
Λονδίνο, Κάιρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: