Σε ανοικτή συγκέντρωση στο Ακάκι μίλησε ο υποψήφιος πρόεδρος Νικόλας Παπαδόπουλος




Κεντρικός ομιλητής σε ανοικτή συγκέντρωση στο Ακακί ήταν απόψε, στις 19:30, ο Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νικόλας Παπαδόπουλος.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο «Δύο Νερά», στην παρουσία πλήθους κόσμου.

Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη για αλλαγή που χρειάζεται η Κύπρος. Τόνισε ότι «ο λαός μας έζησε δύσκολες στιγμές. Με οικονομικές συμφορές, με θυσίες και δύσκολες αποφάσεις. Βιώσαμε την χρεωκοπία της οικονομίας, των τραπεζών, αλλά και των θεσμών».

Για να προσθέσει πως «είδαμε τους θεσμούς του κράτους μας, που έπρεπε να προστατεύουν τους πολίτες, που έπρεπε να εξυπηρετούν τα δικά μας συμφέροντα, να εξυπηρετούν δικά τους ιδιοτελή, προσωπικά, οικονομικά ή και κομματικά συμφέροντα. Θεσμοί όπως αυτός του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Κεντρικής Τράπεζας, της Γενικής Εισαγγελίας. Ακόμη και οι Τοπικές Αρχές απέτυχαν να μας προστατεύσουν».

Επεσήμανε πως η μεγάλη προσπάθεια που ξεκινάει είναι μια αντιπαράθεση. « Μια αντιπαράθεση μ’ ένα χρηματοοικονομικό κατεστημένο, που μας έχει οδηγήσει στην καταστροφή και που θέλει να μείνει γαζωμένο στην εξουσία, για να συνεχίσει να εξυπηρετεί τα δικά του οικονομικά και προσωπικά συμφέροντα. Τα βάζουμε μ’ ένα δικομματικό κατεστημένο, το οποίο επίσης θέλει να παραμείνει στην εξουσία και να καθορίζει τις δικές μας τύχες».

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «διαπιστώνουμε καθημερινά την προσπάθεια προπαγάνδας να μας πείσουν ότι αυτό που ζούμε στην Κύπρο είναι ένα μεγάλο «success story». Δεν είναι μόνο παραπλανητικό, είναι και προκλητικό. Ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη ότι αυτήν τη στιγμή που μιλάμε περίπου 200 χιλιάδες συμπολίτες μας ζουν είτε κάτω είτε κοντά στο όριο της φτώχειας».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό επέστησε την προσοχή στην ξεκάθαρη πρόθεση του κ. Αναστασιάδη εάν επανεκλεγεί «να συνεχίσει από εκεί που έμεινε και να δώσει κι άλλα».

Υπενθύμισε δε ότι ο κ. Αναστασιάδης έχει ήδη διατυπώσει τη θέση του. «Είναι έτοιμος να στείλει επιστολή στον Γ.Γ των Ηνωμένων Εθνών. Μια νέα επιστολή με την οποία θα του λέγει πώς είναι έτοιμος να συνεχίσει από εκεί που έμεινε. Να συνεχίσει από την εκ περιτροπής προεδρία. Θα συνεχίσει από τους χρήστες που θα παραμείνουν μέσα στα σπίτια των προσφύγων μας. Θα συνεχίσει από τους έποικους που θα μείνουν όλοι. Θα συνεχίσει με τις τέσσερις ελευθερίες των Τούρκων. Θα συνεχίσει από εκεί που έμεινε και πολύ φοβούμαι είναι έτοιμος να δώσει κι άλλα».

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 11/09/2017 19:48

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: