Προπαρασκευαστική της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ στην κυπριακή Βουλή




Προπαρασκευαστική και συντονιστική συνάντηση των Ομάδων Εργασίας που συστάθηκαν με σκοπό την ετοιμασία της 2ης Τριμερούς Συνάντησης των Προέδρων των Κοινοβουλίων Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στη Βουλή.

Η τριμερής των Προέδρων των Κοινοβουλίων θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία, στις 2 Νοεμβρίου 2017.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, της Συνάντησης της ερχόμενης Πέμπτης θα προεδρεύσει ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, που θα κηρύξει και την έναρξη των εργασιών (ώρα 09.00 π.μ.).

Στις δύο Ομάδες Εργασίας, που αφορούν στους υδάτινους πόρους και τα θέματα επιχειρηματικότητας, έρευνας, καινοτομίας και εκπαίδευσης, συμμετέχουν βουλευτές, εμπειρογνώμονες και ακαδημαϊκοί από τις τρεις χώρες.

Από πλευράς Βουλής των Αντιπροσώπων, στην Ομάδα Εργασίας για τους υδάτινους πόρους συμμετέχουν οι βουλευτές Ανδρέας Καυκαλιάς, Μιχάλης Γιωργάλλας και Χαράλαμπος Θεοπέμπτου και στην Ομάδα Εργασίας για θέματα επιχειρηματικότητας, έρευνας, καινοτομίας και εκπαίδευσης, οι βουλευτές Άγγελος Βότσης, Νίκος Νουρής, Γιώργος Κ. Γεωργίου και Δημήτρης Δημητρίου.

Από πλευράς Βουλής των Ελλήνων, θα συμμετέχουν οι βουλευτές Χαρά Καφαντάρη και Δημήτριος Σεβαστάκης και, από πλευράς της Ισραηλινής Κνεσσέτ, η Ayelet Nahmias-Verbin και ο Yakov Margi. Στη Συνάντηση θα παραστούν επίσης οι Πρέσβεις της Ελλάδας και του Ισραήλ στην Κύπρο, Ηλίας Φωτόπουλος και Yael Ravia-Zadok, αντίστοιχα.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 12/09/2017 15:09

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: