Πιέζουν συνεχώς τους τζιχαντιστές οι Κούρδοι στην Συρία: Έφτασαν στα πρόθυρα της Ντέιρ αλ-Ζορ

FILE PHOTO. Members of Syrian Kurdish People's Defence Units (YPG) prepare their machine gun in, Syria. EPA/SEDAT SUNAFILE PHOTO. Members of Syrian Kurdish People's Defence Units (YPG) prepare their machine gun in, Syria. EPA/SEDAT SUNA

Οι δυνάμεις της Συμμαχίας των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που έχουν την υποστήριξη των ΗΠΑ βρίσκονται σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από την βιομηχανική ζώνη στα ανατολικά της πόλης Ντέιρ αλ-Ζορ, καθώς προωθούνται συστηματικά κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, ανέφερε σχετική ανακοίνωση.

Η SDF ανακοίνωσε ότι άρχισε επιθετική επιχείρηση κατά των τζιχαντιστών στα βόρεια κι ανατολικά τμήματα της Ντέιρ αλ-Ζορ, στα σύνορα με το Ιράκ.

Η σημερινή προώθηση φέρνει την SDF σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από τον στρατό της Συρίας και τους συμμάχους του, που την προηγούμενη εβδομάδα διέσπασαν τον αποκλεισμό που για χρόνια εφάρμοζε το Ισλαμικό Κράτος κατά τμημάτων της Ντέιρ αλ-Ζορ, που βρίσκονταν υπό τον ελέγχο των κυβερνητικών δυνάμεων της Δαμασκού, στην άλλη πλευρά του ποταμού Ευφράτη.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

10/09/2017 15:05
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Δαμασκός

Be the first to comment on "Πιέζουν συνεχώς τους τζιχαντιστές οι Κούρδοι στην Συρία: Έφτασαν στα πρόθυρα της Ντέιρ αλ-Ζορ"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*