Παύση 6 μηνών σε δικαστή που καθυστερούσε να εκδώσει αποφάσεις, επέβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας




Ποινή εξάμηνης παύσης από τα καθήκοντά της επέβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας σε γυναίκα δικαστή – πρωτοδίκη λόγω καθυστέρησης έκδοσης αποφάσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η πρωτοδίκης στην τριετία 2009-2012 καθυστέρησε, πέραν των 8 μηνών που είναι το ανώτατο όριο δημοσίευσης αποφάσεων, την έκδοση 265 υποθέσεων.

Αρχικά, στην πρωτοδίκη επιβλήθηκε περικοπή του επιδόματος «ταχύτερης και αποτελεσματικής διεκπεραίωσης υποθέσεων», ενώ αργότερα κρίθηκε ότι δεν καταβάλλει την απαιτούμενη προσπάθεια και καθυστερεί αδικαιολόγητα την εκτέλεση των καθηκόντων της.
Ακολούθως της επιβλήθηκε από το πειθαρχικό συμβούλιο ποινή εξάμηνης παύσης και από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό πειθαρχική ποινή οριστικής παύσης.

Η πρωτοδίκης προσέφυγε στο ΣτΕ ισχυριζόμενη ότι αντιμετώπιζε σοβαρά οικογενειακά προβλήματα, όμως η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της επέβαλε την ποινή της προσωρινής παύσης έξι μηνών καθώς έκρινε ότι «τέτοιας έκτασης χρόνου και όγκου υποθέσεων καθυστέρησης δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από οικογενειακούς λόγους».

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ/Ελλάδα/Αθήνα 26/09/2017 11:25

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: