OΤζορτζ Κλούνεϊ επικρίνει τη Χίλαρι για τις προεδρικές του ’16: Τα θαλάσσωσε, λέει…




Το παραδέχεται, πια, και ο Τζορτζ Κλούνεϊ: η Χίλαρι Κλίντον τα θαλάσσωσε στις προεδρικές του 2016. «Ήταν απογοητευτικό, γιατί ποτέ δεν την είδα να ανεβάζει το παιχνίδι της» δήλωσε, στο «The Daily Beast», ο εδώ και πολλά χρόνια υποστηρικτής της Χίλαρι.

«Είχε πολλά περισσότερα προσόντα ακόμη και από τον σύζυγό της όταν αυτός ανέλαβε την προεδρία, αλλά δεν είναι τόσο καλή να επικοινωνήσει με τους ψηφοφόρους. Όταν σηκωνόταν να κάνει μια ομιλία, η ομιλία δεν απογειωνόταν» τόνισε ο Κλούνεϊ, ο οποίος τον Απρίλιο του 2016 πρωτοστάτησε σε καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων για την προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι.

«Νομίζω ότι δεν ήταν ιδιαίτερα καλή στο να εκφράσει αυτά που ήθελε να κάνει και, δυστυχώς, ζούμε τώρα σε μια εποχή που το να εκφράζεις αυτό που θέλεις να κάνεις έχει μεγαλύτερη απήχηση στο εκλογικό σώμα, απ’ ό,τι το αντίθετο. Προφανώς, όταν το μόνο που είπε ο Τραμπ ήταν Θα κάνω την Αμερική μεγάλη, ξανά» εξήγησε.

Εξακολουθεί να θεωρηθεί ότι τα προσόντα της Χίλαρι είναι περισσότερα από αυτά του Τραμπ: «Η Χίλαρι, για χρόνια πολλά, ήταν ο πιθανολογούμενος υποψήφιος (σ.σ. για τον προεδρικό θώκο) και  το λέω τίμια είχε σε απίστευτο βαθμό τα προσόντα γι’ αυτή τη δουλειά. Αλλά το να έχεις τα προσόντα για τη δουλειά δεν σημαίνει, κατ’ ανάγκη, ότι είσαι το κατάλληλο πρόσωπο για πρόεδρος».

Βρήκε, πάντως, την ευκαιρία να κατακρίνει έντονα τον Πρόεδρο Τραμπ για τις σχέσεις του με τον Ντέιβιντ Ντιουκ, τον ηγέτη της Κου Κλουξ Κλαν: «Μη κρύβεσαι και υποστηρίζεις ότι δεν θυμάσαι ποιος είναι ο Ντέιβιντ Ντιουκ όταν, πριν 25 χρόνια, διεκδικούσες το προεδρικό αξίωμα και είχες πει ότι ο λόγος που εγκατέλειψες ήταν ότι ο Ντέιβιντ Ντιουκ ήταν στο κόμμα» άστραψε και βρόντηξε ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

Βασίλης Τσεκούρας , ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: