Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιλέγει έναν μοναχικό δρόμο που οδηγεί σε αποτυχία, λένε οι Οικολόγοι




“Η επιλογή του Προέδρου Αναστασιάδη να μεταβεί στη Νέα Υόρκη χωρίς καμία συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία της χώρας, θα μπορούσε να θεωρηθεί απλώς μια αλαζονική συμπεριφορά -από αυτές που συχνά παρατηρούνται σε όσους θεωρούν πως η εξουσία τους είναι αδιαμφισβήτητη- αν δεν οδηγούσε σε νέες αποτυχίες”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων.

“Αλήθεια, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θεωρεί πως όσα έπραξε -και βεβαίως όσα δεν έπραξε- ως τώρα, δεν έχουν παίξει ρόλο στο τέλμα που έχουμε βρεθεί και στην ανάπτυξη του τουρκικού μεγαλοϊδεατισμού;

“Το τελευταίο εικοσιτετράωρο ο κυπριακός λαός, ακούει αναφορές σε ένα άτυπο έγγραφο Γκουτέρες, το οποίο όχι μόνο δεν έχει περιέλθει σε γνώση του Εθνικού Συμβουλίου -τη συνεδρίαση του οποίου άλλωστε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, εκ του αποτελέσματος δεν έκρινε χρήσιμη- αλλά ούτε καν γνωρίζαμε ότι υπάρχει και βεβαίως ακόμα και τώρα δεν γνωρίζουμε από επίσημη πληροφόρηση το ακριβές περιεχόμενο του.

“Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών λέμε ξεκάθαρα πως το Κυπριακό δεν μπορεί να αποτελεί προϊόν μεμονωμένων στρατηγικών για κανένα κόμμα και κανένα πολιτικό ηγέτη. Αν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει εγκλωβιστεί στις παλινωδίες της τακτικής του, αυτό δεν σημαίνει πως δικαιούται να υποβιβάζει την αξία της διαβούλευσης με τα κόμματα.

“Τα τελευταία γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιλέγει τον μοναχικό δρόμο, του “εις και μόνος”. Κι είναι αυτός που έχει εκλεγεί με το σύνθημα “ενώνουμε δυνάμεις” και με δεσμεύσεις του τύπου “ο ώμος του ενός δεν είναι αρκετός να αναλάβει το βάρος της συμφωνίας για λύση του Κυπριακού”, καταλήγει.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 19/09/2017 13:27

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: